2020. június 4., csütörtök, Bulcsú napja van.
Email:  Jelszó: 

Sajtóközlemények

Mi lesz a sorsa a nem kormánypárti képviselettel rendelkező városoknak?

hídlap — 2014.09.23. 10:46

„Mi lesz a sorsa a nem kormánypárti képviselettel rendelkező városoknak?” -Jobbik Esztergomi Szervezetének sajtóközleménye.. 

„Mi lesz a sorsa a nem kormánypárti képviselettel rendelkező városoknak?”

Az elmúlt időszakban országosan és Esztergomban is gyakran hallani konkrét kijelentéseket, illetve bújtatott utalásokat azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz jelöltjei, vezetői szerint a város csak abban az esetben fog boldogulni ha azt kormánypárti vezetés fogja irányítani.

A meddő viták helyett, a Jobbik Helyi Szervezete kérésére a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési frakciója,  a mai napon írásbeli kérdést nyújt be  a Belügyminisztériumot vezető miniszterhez, mint a tárgyban illetékes minisztérium vezetőjéhez : „Mi lesz a sorsa a nem kormánypárti képviselettel rendelkező városoknak?” címmel.

 

„Tisztelt Miniszter Úr!

Érheti-e hátrány ma Magyarországon azt a várost, vagy annak a városnak a lakóközösségét, amelyik az önkormányzati választásokon nem kormánypárti vezetőt, és/vagy képviselőket választ meg a saját képviseletére?

Fogja-e utasítani a jövőben a Kormány – vagy a Kormány tagja, közvetlenül vagy közvetve – az önkormányzati választásokon megválasztott kormánypárti képviselőket, hogy a nem kormány-párti polgármesterekkel, illetve önkormányzati képviselőkkel ne működjön együtt azokban az esetekben sem, amikor az együttműködés a nem kormánypárti vezetésű város, illetve egy ilyen város lakóközösségének az érdekeit szolgálná?

Várjuk érdemi válaszát!”

Írásbeli választ,15 napon belül kötelesek adni, melyet szintén megosztunk Önökkel.

Jobbik Esztergomi Szervezete