2019. december 5., csütörtök, Vilma napja van.
Email:  Jelszó: 

Sajtóközlemények

„Vitafórum helyett nyilvános programismertető”

Az RTVE közleménye

hídlap — 2014.09.29. 14:16

Tisztelt Tétényi Éva!

 

Mai kiadott sajtóközleményére szeretnék reflektálni, melyben leírta, hogyan és milyen feltételekkel kívánja megtartani az újabb, most már mint nyilvános programismertető fórumot, ahol lehetőség szerint szeretné, ha mind a hét polgármesterjelölt részt venne.

Valóban igaz az, hogy személyesen beszéltünk arról, hogy felkérne minket az akkor még jelölti vita lebonyolítására és annak megszervezésére, bár hozzáteszem az időpont és a helyszín már akkor le volt fixálva, a mi feladatunk a televíziós formában való megjelenés lett volna, valamint felkért, hogy vezessem le a vitaműsort.

Akkor azt mondtam Önnek, hogy amennyiben a lehetőségekhez mérten a legtöbb jelölt részt vesz ezen az eseményen szíves örömest vállaljuk a felkérést és természetesen közvetítjük azt. Azonban miután a legtöbb jelöltet megkerestem a fórummal kapcsolatban és azt az információt kaptam múlt hét csütörtökig, melyet végül egy nyílt levélben meg is fogalmaztak, hogy nem kívánnak ezek mellett a feltételek mellett részt venni a vita fórumon, valóban azt a választ adtam Önnek, hogy így nincs értelme közvetíteni az eseményt.

Azonban az RTVE fontosnak tartja a nyilvános vita közvetítését és jelenleg, ahogy azt jelölt társai meg is írták Önnek, nagy erőkkel zajlik egy újabb időpontra és helyszínre meghirdetett esemény megszervezése, melyben szintén felkérték az RTVE stábját a nyilvánosság felé való közvetítésre, melynek szíves örömest teszünk eleget.

Ezt a tényt azért tartottam fontosnak közölni, nehogy bárki is azt higgye, hogy RTVE más okokból mondta volna vissza az Ön felkérést!

 

Tisztelettel:

Bakos Norbert

főszerkesztő, RTVE