2019. augusztus 23., péntek, Bence napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Kikötői turistaközpontot tervez Esztergomban a Strigonium és a Mahart

hídlap — 2014.10.08. 06:51

Esztergomban, a Duna és a Kis-Duna találkozásánál lévő kikötőben turistaközpontot tervez a városgazdálkodást végző Strigonium Zrt. az állami tulajdonú Mahart-Passnave Kft.-vel együttműködve - mondta el a társaság vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara esztergomi székházában tartott sajtótájékoztatón részt vett Hendrik Krisztina Strigonium Zrt. vezérigazgatója, dr. Völner Pál országgyűlési képviselő és dr. Szerencsés László a kamara elnöke is.

Hendrik Krisztina a tájékoztatón kifejtette, hogy a létesítmény kihasználja a Duna adta lehetőségeket, így kiszolgálná a kikötőben partra lépő turistákat, illetve nyitva állna a városlakók előtt is, hiszen Esztergomban jelenleg nincs olyan helyszín, ahol családok együtt szórakozhatnak.

A kikötő mellett információs pultot állítanának fel, faházakban őstermelők kínálnák áruikat, szabadtéri színpadot hoznának létre, valamint játszóteret alakítanának ki és a területen vendéglátó egység működne, a Dunára néző szabadtéri terasszal.

A szabadidőpark a jelenlegi tervek szerint márciustól október végéig üzemelne. A létesítményt az itt élők bevonásával szeretnék elnevezni, ezért a névadásra közösségi oldalon írnak ki pályázatot - ismertette a Strigonium Zrt. vezérigazgatója.

Völner Pál mindemellett a kezdeményezés gazdaságélénkítő hatását is hangsúlyozta, valamint hozzátette, a turizmus hazánkban a nemzetgazdaság egyik kiemelt ágazatának számít, mind társadalmi, mind gazdasági-versenyképességi potenciáljai és hatásai révén, melynek a kormány kulcsszerepet szán fejlesztéspolitikai, foglalkoztatási céljai megvalósításában.

Szerencsés László pedig a tájékoztatón kiemelte, hogy az ehhez hasonló fejlesztések, beruházások nemcsak számos nemzetgazdasági ág teljesítményéhez járul hozzá, hanem a helyi kis- és középvállalkozások működésének is egyik alapvető területe. Esztergomban pedig ennek a tervnek a megvalósításával nemcsak a turizmus fejlődik majd, hanem jelentős munkahelyteremtő erővel is bír.

Sajtóközlemény