2019. május 22., szerda, Júlia, Rita napja van.
Email:  Jelszó: 

Bulvár

Tatabányai buszbaleset - A buszsofőr nincs kihallgatható állapotban

hídlap — 2014.10.20. 10:52

Nem sérült meg annak az autóbusznak a sofőrje, amelyik Tatabányán összeütközött egy vonattal, de az 56 éves férfi nincs kihallgatható állapotban - közölte Pruzsina Alice, a Vértes Volán szóvivője hétfőn az MTI-vel.


A szóvivő tájékoztatása szerint a sofőr 15 éve dolgozik a cégnél, négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen, de jelenleg nincs kihallgatható állapotban, "folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik", így egyelőre nem tud magyarázatot adni a balesetről.
    Pruzsina Alice elmondta, a buszon húszan utaztak, a négy legsúlyosabb sérült a busz hátsó részében.
    A szóvivő tájékoztatása szerint egy 20 éves Ikarus busz szenvedett a balesetet, a járművet az idén akarták leselejtezni.
    A megyei mentőszolgálat vezetője korábban azt közölte az MTI-vel, hogy hétfő délelőtt egy menetrend szerinti csuklós busz ütközött össze egy vonattal Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban. A balesetben 17 ember sérült meg, közülük négyen súlyosan.
    Ónodi Lívia elmondta, három ember szenvedett gerinc-, koponya- és mellkassérüléseket, egy sérült sokkos állapotban van.
    Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint az ütközés után a vasúti szerelvény nyolcvan-száz méternyire állt meg.
    A Mávinform úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a Vértes Volán járata a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vonat elé. Both Ferenc sajtóügyeletes közleménye szerint a vonaton nem sérült meg senki.
    A mentés és a helyszínelés idejére áll a forgalom a Tatabánya-Környe vasútvonalon, a baleset következtében egy felsővezeték tartó oszlop is kidőlt.
    A MÁV-Start Zrt. vonatpótló buszokat rendelt a vonat utasainak elszállítására, és Tatabánya és Környe között is vonatpótló autóbuszok viszik az utazókat.
    Az utasoknak 20-30 perces késésre kell számítaniuk a délutáni órákig.