2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Hyppolit Esztergomban

hídlap — 2014.10.29. 10:37

November 18-án, kedden 19 órakor lesz látható a Hyppolit, a lakáj című örökzöld komédia Esztergomban. A Nóti - Zágon - Eisemann szerzőhármas klasszikusát a művelődési házban láthatja a publikum. Jegyek már kapható. A darabot neves színészekkel Straub Dezső rendezte.

A Kalocsai Színház vendégjátékaként bemutatásra kerülő komédiában a címszerepet Gerdesics Ferenc játssza, a további szerepekben többek között Várkonyi András, Maronka Csilla és Oszter Alexandra lesz látható. 

Tartalom:
Schneider Mátyás fuvarozó egyik napról a másikra sikeres lesz, gazdagságát azonban megkeseríti, hogy felesége egy grófi lakájt szerződtet, mert nagypolgári életet akar élni. Az arisztokrata családoknál szolgáló Hippolyt megjelenése az újgazdag Schneider - házban számos nevettető, mulatságos helyzetre ad alkalmat. A pedáns komornyik mellett további bonyodalmakat okoz Nagy András mérnök, aki szerelmes Terkába, Schneider lányába, ezért inkognitóban tevékenykedik a szállítmányozásnál, hogy a főnök lánya közelében lehessen. Schneiderné azonban már kinézett Terkának egy „jó partit”: Makácshoz, a jó családból származó udvarlóhoz akarja adni. A dolgok persze - ahogy egy jó vígjátékhoz illik - a végén szépen elrendeződnek.
Zágon István színdarabjából készült fekete-fehér filmvígjátékot 1931-ben mutatták be. A második magyar hangosfilmet Székely István rendezte, forgatókönyvét Nóti Károly írta, a zenéjét pedig Eisemann Mihály szerezte. Ez volt Kabos Gyula első hangosfilmje.

A belépődíj 2000 forint, melyet elővételben is meg lehet vásárolni a művelődési házban ( Esztergom Imaház utca 2/a ),. telefon: 0633/313-888.