2019. december 5., csütörtök, Vilma napja van.
Email:  Jelszó: 

Bulvár

Buszról a fogdába

hídlap — 2014.11.27. 10:19

Két férfit és egy asszonyt fogtak el a rendőrök Komárom-Esztergom megyében, akik ellen elfogatóparancs volt érvényben.

Elsőként egy esztergomi asszony került a Tatabányai Rendőrkapitányság fogdájába 2014. november 26-án. Őt egy szabadidős rendőr fogta el. A körzeti megbízott Pilismaróton szúrta ki a bíróság által keresett asszonyt. A 26 éves terhelt a buszmegállóban állt, mikor Kósa Péter r. törzszászlós elhaladt előtte személygépkocsijával. A körzeti megbízott látta, hogy a nő felszállt a menetrend szerint közlekedő autóbuszra, majd értesítette parancsnokát, aki a vádlott elfogásához segítségül küldte a szolgálatban lévő beosztottait. Az utasszállítót feltartóztatták, a lopás vétség elkövetése miatt keresett nőt pedig a buszról előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra. A rendőrség őrizetbe vette őt.

Lopás vétség elkövetése miatt kereste a bíróság azt a 26 éves tatai férfit, aki 2014. november 26-án a vasútállomáson fogtak el a rendőrök. A terhelt megpróbált kitérni az egyenruhások elől, ez lett gyanús a járőröknek. A vádlott amint meglátta a rendőrautót, hátat fordított és a pályaudvar melletti bozótos felé vette az irányt. Hiába próbált elrejtőzni, a rendőrök megállították és igazoltatták, így derült ki, hogy ellene elfogatóparancsot bocsátott ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Előállítását követen a férfi ellen kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak a rendőrök, melynek pozitív lett az eredménye, ezért a fogdára történő átszállítása előtt gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A hármashoz utolsóként egy komáromi férfi csatlakozott 2014. november 26-án este. Őt Komáromban fogták el a rendőrök. A 21 éves férfi nagymamájánál húzta meg magát, mert tudta, hogy csalás bűntett elkövetése miatt keresi őt a Komáromi Járásbíróság. A férfit az egyenruhások elfogták, majd a rendőrség őrizetbe vette.