2019. december 10., kedd, Judit napja van.
Email:  Jelszó: 

Bulvár

Trükkös csalók jártak Komárom-Esztergom megyében

hídlap — 2014.12.03. 20:26

Ezúttal a pénzfelváltós trükkel próbálkoztak a tettesek és egy idős asszony pénzét tulajdonították el.

Karácsony közeledtével ismét megjelentek a trükkös csalók Komárom-Esztergom megyében. A tettesek célja, hogy egyikük valamilyen ürüggyel elterelje a sértett figyelmét, míg másikuk észrevétlenül eltulajdonítja az értékeket. Az ünnep előtt gyakori, hogy a csalók adománygyűjtés ürügyén kopogtatnak be az otthonokba, vagy szólítják le az állampolgárokat az utcán. A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy ne higgyenek a jó szándékot színlelőknek. A bejegyezett adománygyűjtő szervezetek soha nem kérnek készpénzt, minden esetben csekk befizetésével lehet őket támogatni.

 

Szintén gyakori elkövetési módszer, hogy a csalók pénzvisszafizetés, vagy pénzfelváltás ürügyén kérnek bebocsátást a lakásokba. Ez történt 2014. december 2-án Komáromban is, ahol egy férfi a polgármesteri hivatal munkatársának mondta magát és lakástámogatást ígért a néninek. 20.000 forintos bankjegye volt, melynek a csaló állítása szerint csak a fele járt volna az idős asszonynak. Arra kérte váltsa fel a bankót. A tettes és társa ekkor figyelte ki, hogy a néni honnan veszi elő a pénzt. Ezután már csak egy trükk kellett a sértett figyelmének elterelésére és az elkövető az idős hölgy spórolt pénzével távozott.

 

A hasonló bűncselekmények elkerülése, megelőzése érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az állampolgárokat, hogy idegent ne engedjenek be a lakásukba. Ajtónyitás előtt győződjenek meg róla (lánccal vagy optikai kitekintővel), hogy ki áll az ajtajuk előtt. Értékeiket, pénzüket ne tartsák otthon, idegenek előtt készpénzt ne vegyenek elő.

 

police.hu