2019. augusztus 23., péntek, Bence napja van.
Email:  Jelszó: 

Bulvár

Nejlonszatyorban fizetett 50 milliót Zuschlagnak az MSZP vezetése

hídlap — 2014.03.07. 07:55

Pénz, vesztegetés, árulás, politika – botránykönyvben vall Zuschlag János egykori MSZP-s országgyűlési képviselő. Zuschlag tavaly szeptemberben szabadult a börtönből, miután hat évre ítélték, mert közel 75 millió forint pályázati pénzt vett fel fiktív civil szervezetek nevében.

A Blikk közölte a hétfőn megjelenő könyv több részletét is, amelyben a politikus megdöbbentő dolgokat állít. Többek között azt, hogy vezető szocialista politikusok 50 millió forinttal kenték meg, hogy félreálljon. Ennek előzménye, hogy 2004 októberében Zuschlag lejáratta magát, amikor a Terror Háza előtt a holokauszt áldozatain viccelődött. Akkor le kellett mondania képviselői mandátumáról. Csakhogy a fiatal politikus nagyon erős maradt szülővárosában, Kiskunhalason. Elkezdte újra felépíteni magát. Egy év sem telt bele, s komoly esélye volt, hogy 2006-ban újra képviselő legyen.

Fotó: MTI / Ujvári Sándor

„Az MSZP-ben megrémültek attól, hogy 2005-ben engem választottak egyéni képviselőjelöltnek, sőt Halason pártelnök lettem. Mindenki megdöbbent, és elkezdtek velem alkudozni. Gyurcsány kitalálta, hogy nem lehetek képviselőjelölt, mindenáron szabadulni akart tőlem. 2005 októberében Lendvai, Szekeres és Szilvásy leültek velem, hogy mit kérek cserébe azért, hogy lemondjak a képviselőségről. Megkaptam, amit akartam, én pedig visszaléptem. Ötvenmilliót kaptam egy reklámszatyorban. Nem érdekelt, hogy honnan, kitől, miként" – áll a kéziratban.

A nol.hu híre itt olvasható teljes terjedelmében: nol.hu

A Zuschlag-üggyel a Napi Gazdaság Online is foglalkozik egy hosszabb interjúban, amelyet itt találhatunk: http://www.napigazdasag.hu/cikk/6850/