2020. augusztus 12., szerda, Klára napja van.
Email:  Jelszó: 

Bulvár

Tetten érték a fatolvajokat

hídlap — 2015.01.02. 17:48

Szabadidős rendőrök értek tetten két férfit Pilismaróton 2014. szeptember 27-én délután. A 27 éves D. Gyula és a 31 éves V. László engedély nélkül vágott ki fát az önkormányzat területéről. 

A két gyanúsítottat Bakos Tamás r. őrnagy, az Esztergomi Rendőrkapitányság alosztályvezetője vette észre a faluban, miközben otthonában a füvet nyírta. Látta, amint a két gyanúsított megpakolt kocsival járja a falut, majd nem sokkal később azt is, hogy a két férfi üres autóval tér vissza a Duna-partra. Bakos Tamás r. őrnagy értesítette szintén szabadidős kollégáit a történtekről, akik szolgálatba helyezték magukat.

Az alosztályvezető, Köblös István r. törzszászlós, Szepesi Márton r. törzsőrmester és Lik Balázs r. törzsőrmester megállította és igazoltatta a két férfit, majd a járművet is átvizsgálták. Csomagterében frissen fűrészelt fát találtak. D. Gyulát és V. Lászlót az Esztergomi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Elismerték a bűncselekmény elkövetését. Elmondták, hogy rendszeresen hordták a fát az érintett területről. A két férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, melyet 2014. december 29-én vádemelési javaslattal fejezett be és küldött meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek. 

police.hu