2020. szeptember 21., hétfő, Máté, Mirella napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

FELHÍVÁS EBÖSSZEÍRÁSRA!

hídlap — 2015.01.22. 10:10

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján 2012. január 1. napja és 2014. december 31. között legalább egy alkalommal ebösszeírást kellett volna végeznie minden önkormányzatnak.

 Tekintettel arra, hogy  ezt Esztergom Város Önkormányzata az előző ciklusban ennek a kötelezettségének nem tett eleget, azért Esztergom Város közigazgatási területén (Esztergom, Esztergom-kertváros és Pilisszentlélek), jogszabályi kötelezettség alapján 2015. február 2. – 2015. március 31. között kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal. Az ebösszeírás célja a jogszabályban előírt ebrendészeti feladatok ellátása, és a veszettség elleni járványvédelmi megelőzés.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása bírságot vonhat maga után).

Az adatlap letölthető (szükség szerint szabadon sokszorosítható) a www.esztergom.hu weboldalról, illetve 2015. február 2-től ügyfélfogadási időben beszerezhető:                                                    a Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalban (a továbbiakban: Hivatal), Esztergom, Széchenyi tér 1., a Hivatal Esztergom-kertvárosi Kirendeltségén ( Damjanich u. 50.), továbbá az alábbi helyeken:    

  

Felnőtt háziorvosi rendelők
Gyermek háziorvosi rendelők
Állatorvosi rendelők
Esztergomi Művelődési Ház (Zsinagóga)
Szentgyörgymezői Olvasókör
Féja Géza Közösségi Ház
Magyar Máltai Szeretet Szolgálat Esztergomi Szervezete
Búbánat-Kerektó: Horgász büfé
Pilisszentlélek: Óvoda, Kultúrház, Svejk és Klastrom Italbolt
ENÉKE klubhelysége
Esztergomi piac: piacfelügyelői faház 


Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Hivatal részére az alábbi módokon:

Levélben postai úton az alábbi levélcímre: 2500 Esztergom, Széchenyi tér 1. A borítékra kérjük, írják rá: „Ebösszeírás” !
Személyesen leadható a hivatal portáján a Közigazgatási Irodán, illetve a kertvárosi kirendeltségen.
Elektronikus úton (aláírva, majd scannelt formában) az ebosszeiras@esztergom.hu e-mail címre.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2015. március 31. kedd. 

A határidő lejártát követően az Önkormányzat munkatársai területi bejárást tartanak, és ellenőrzik az adatlapon feltüntetett adatok hitelességét.
 

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete az ebösszeírás adatai alapján jelenleg NEM tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

További információ a 06 33/ 542-050 hivatali telefonszámon kérhető. 


Köszönjük, hogy az adatlap visszaküldésével segítik munkánkat!
 

Dr. Sarkantyu Lajos Adrián aljegyző sk.