2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Szezonnyitó a Comedium Corsoval

hídlap — 2015.04.30. 16:31

A Moriani Consulting hamarosan megkezdi a fesztiválszezont, első rendezvényük pünkösd hétvégéjén rázza fel a közönséget, majd halad tovább a már hagyománnyá vált eseményeivel. A városban immár ötödik éve tevékenykedő csapathoz köthető a Comedium Corson kívül az Ízek Korok Hangulatok, a Borhíd Fesztivál és Borünnep valamint az Adventi Vásár is. A különböző tematikájú rendezvényeik közös vonása a minőségi kulturális programok, - melyek igyekeznek minden korosztályt kiszolgálni- , a legnépszerűbb magyar zenei előadók, a kézműves vásárterek és gasztronómiai élmények.

A szezonnyitó Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál (Esztergom - Kis-Duna sétány, május 23-25.) idén is a művészeti ágak képviselőinek legjavát vonultatja fel. Zene, tánc, színművészet, kortárs képzőművészet egyszerre van jelen az összművészeti fesztiválon, mely idén új témával bővül, jelszava recycling, azaz újrahasznosítás.

Az idei évben még egy színpaddal gazdagodik a kínálat, melyen kizárólag színi előadásokkal találkozhat a közönség, erősítve ezzel a színművészet jelenlétét a fesztiválon. A Kis-Duna sétányon újra “szabad lesz a vásár”, mely kiegészül több mint húsz kortárs képzőművésszel, akik nem csak műveiket állítják ki, hanem belepillanthatunk az alkotás folyamatába is, az újrahasznosítás jegyében pedig a látogatók megtekinthetik a témára kiírt pályázat legsikeresebb alkotásait. Zenei fronton sem érezhetünk hiányt, kora délutántól késő estig válogathatunk a koncertek között, a tehetséges fiatal bandáktól egészen a “nagyokig”. Fellép többek között az Irie Maffia, az Anna and the Barbies, a Magashegyi Underground, a Blahalouisiana és olyan klasszisok, mint Korda György, Balázs Klári, Koós János, Dékány Sarolta és Kovács Kati; egy múltidéző Táncdalfesztivál keretein belül.

Érdemes lesz kilátogatni, aki itt nem lel kikapcsolódásra, valószínű rosszul keresi.