2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Programkavalkád

hídlap — 2015.05.22. 05:05

Azt talán már mindenki tudja, hogy holnap indul a Comedium Corso 2015-ös, három napos rendezvénye, de mi most az elkövetkezendő időszak közel összes programját bemutatjuk! 

Május 22-én 17 órakor a Babits Mihály Általános Iskola Sugár Galériájában Szabó Sándor festőművész kiállítása nyílik.

 

Május 22-én 18 órakor a Művelődés Házában adják elő Mrozek: Rendőrség c. előadását Szilágyi Ferenc rendezésében.

 

Május 22-én 19 órakor a Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központban Tomasz Piars kiállítás nyílik.

 

Május 23-án 10 órától 13 óráig a Belvárosi Plébánián Harmai Gábor plébános szervezésében pünkösdi véradás lesz.

 

Május 23-án 15 órakor a Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központban a Kreatív Tanoda látogatható.

 

Május 23-25. között a Kis-Duna sétány, Mindszenty tér, Kossuth-híd, Erzsébet park, Katona István utca területén kerül sor a Comendium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztiválra.

 

Május 24-én 6 órakor Pilisszentléleken a Pálos kolostor romjainál pünkösdi napfelkelte misét tartanak.

 

Május 24-én 10.30 órakor a Bazilikában pünkösdi főpásztori mise és annak keretében bérmálás lesz.

 

Május 25-én 18 órakor a Galagonyás utcában Orbán napi Bor Ünnepet tartanak "Akinek pedig nincs múltja, anak jövője sincs" L.T. címmel. A program: Szentmise az Orbán kápolnánál, majd kereszt áldás a Galagonyás út 31. szám előtt közadakozásból felújított keresztnél, a program további részében nyitott pincéket látogathatnak az érdeklődők, ahol az esztergmomi boros gazdák vendégül látják az odalátogatókat.

 

Május 27-én 10 órakor a Városháza nagytermében tartja elnökségi ülését a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás.

 

Május 28-án 9.30 órakor a Szent Adalbert Központban „Metropolis Hungariae” Esztergom Magyarország első fővárosa – címmel az Ezstergom-budapesti Főegyházmegye rendez konferenciát.

 

Május 28-án 17 órakor a PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Iohanneum Dísztermében a régészeti előadások sorozatban Tóth Endre Seuso kincs címmel tart előadást.

 

Május 29-én 10 órakor a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola dísztermében megrendezi az intézmény a régió 9-12. évfolyamos középiskolai diákjai részére a VIII. Balassa Bálint vers- és prózamondó versenyt.

 

Május 29-én 17 órakor a Dobó Katalin Gimnáziumban kerül megrendezésre a városi pedagógusnapi ünnepség, amelynek keretében kihirdetésére és átadására kerül a Képviselő-testület által – a május 21-i ülésen – adományozott Pro Urbe Esztergom és Esztergom Díszpolgára kitüntetés.

 

Május 29-én 19 órakor a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériájában Balla András: Statikus dinamizmus c. kiállítása nyílik.

 

Május 29-én 17 órakor a Duna Múzeum Európai Közőp Galériájában Rauscher (Dorogi-Rauscher) György festőművész kiállítása nyílik. A tárlatot  Wehner Tibor Munkácsy-díjas művészettörténész nyitja meg.

 

Május 30-án 10 órakor a Balasssa Bálint szobránál lesz emlékünnepség és koszorúzás a költő halálának évfordulója alkalmából.

 

Május 30-án 11-14 óráig a Rögbi Klubban gyermeknapi véradást tartanak.

 

Május 30-án 19 órakor a Bazilikában az Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében jótékonysági orgonahangverseny lesz a Zeneiskola Alapítványának javára.

 

Május 31-én 11 órakor a Hősök terén a Hősök Napja alkalmából megemlékezés és koszorúzás lesz az Aranysólyom Lovagrend és a Honvéd Zrínyi SE Katonai Lovvas Szakosztály szerezésében.

 

Június 3-án 17 órakor a Féja Géza Közösségi Házban Raáb Zoltán rock fotós kiállítása nyílik.

 

Június 4-én 13 órakor a Szent Adalbert Központban a Magyar Kardiológusok Társasága Kardiovaszkuláris Képalkotó Munkacsoportja tartja I. Kongresszusát.

 

Június 6-án 18 órakor a Széchenyi téren nyitott táncházat rendez a Szentgyörgymezői Olvasókör. Zenél a Pengő népzenekar, táncházgazda: Kalmár Mónika és Ölveczky Árpád.

 

Június 7-én 10-13 óra között a Művelődés Házában gyermeknapi rendezvényeket tartanak.

 

Június 7-én 18 órakor a Bazilikában főpapi szentmisét celebrál dr. Székely János esztergom-budapesti segédpüspök. A szentmisét követően Úrnapi Körmenet lesz.