2019. augusztus 23., péntek, Bence napja van.
Email:  Jelszó: 

Sajtóközlemények

Tétényi számára mégsem az 1 milliós keret volt a fontos

A polgármester ismét visszavonta a költségvetési rendeletet

hídlap — 2014.03.13. 19:30

A mai, a költségvetésről szóló testületi ülésen bebizonyosodott: Tétényi Éva polgármester számára mégsem az 1 milliós polgármesteri keret biztosítása, hanem az egyéni politikai érdekei állnak az első helyen. Mint ismeretes a költségvetési törvény értelmében az önkormányzatoknak legkésőbb a mai napig kell elfogadnia költségvetését, melyet a polgármester terjeszt be a képviselő-testület elé, hogy vitassa meg és nyújtson be módosító indítványt. Tétényi Éva visszavonta az előterjesztést, tehát nem szavazhatott a testület. Ezzel a polgármester az idei év folyamán is kockáztatja az államtól a városi feladatokra kapott normatívat, mivel az a mai naptól befagyasztásra kerül. 

A testület több tagjában felmerült, hogy vajon milyen titkolni valója lehet polgármester asszonynak? Miért nem felel meg neki az a módosítás, hogy a Pénzügyi Bizottság egyetértésével dönt? 

Az előző ülésen Tétényi Éva ultimátumként közölte, hogy ha számára a testület nem biztosít szabad rendelkezést nettó 1 millió forintos összegig, akkor Esztergom városa 2014-ben sem fog költségvetéssel rendelkezni, ahogy ez történt 2013-ban is. Amint azt a polgármester elmondta: ilyenkor ő egy személyben gazdálkodik a testület felhatalmazása nélkül.

A mai ülésen a Fidesz-frakció olyan módosítást nyújtott be, amelynek értelmében évi 1 millió forintig Tétényi Éva szabadon rendelkezhet a város erőforrásaival. Tétényi Éva azonban ezen módosító javaslatot nem fogadta be, így újra költségvetés nélkül maradt Esztergom városa.
Tétényi Éva ezen viselkedésével egyértelműen bebizonyította, hogy számára nem a város, hanem csakis saját kampányérdekei állnak előtérben. 2014-ben így újra veszélybe kerülnek az állami normatív támogatások, így alapvetően veszélybe kerül a város gazdálkodása.
A kormányzat által átvállalt több mint 20 milliárd forintnyi adósság eltűnése után Esztergom végre a fejlődés útjára állhatott volna, azonban Tétényi önző és felelőtlen viselkedése ezen terveket egyetlen tollvonással keresztülhúzta. 

Fidesz-KDNP Frakció Esztergom