2019. december 10., kedd, Judit napja van.
Email:  Jelszó: 

Sport

Wink Maraton Esztergomban

hídlap — 2015.07.16. 07:54

Jövőre Esztergomban rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb futóversenyét, a Wink Maratont.

Esztergom Város Önkormányzata és a több mint két évtizedes múlttal büszkélkedő Wink cégcsoport, valamint a kínai Xiamen város vezetőinek immár második egyeztetése alapján jövőre Esztergom adhat otthont a hagyományos Wink Maraton és Félmaraton Futófesztiválnak.

A Wink 1992-ben alakult meg egy kis budapesti 9. kerületi boltban, ahol az első pár sportcipőket tervezték. Két évtizeddel később a cég már egy jól ismert cipőmárkává vált Európában, és időközben nagy tapasztalatra tett szert utcai és divatos cipők területén is. Ma a Wink cipőket Európa szerte több mint 3500 boltban lehet megvásárolni 15 ország hálózataiban. A cégcsoport több mint 10 éve a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség főtámogatója, 2004 óta rendezi meg a Wink Maratont és 2008 óta Budapesten a Népligetben a WINK Tenisz Kupát.

A versenyhelyszínért több magyarországi város is lobbizott, végül a Wink képviselői Esztergom mellett döntöttek. A pontos időpont és a rendezvény programja még szervezés alatt van, de a tervek szerint az egyes távok – kihasználva a város adottságait – érintik majd a Mária Valéria hidat és Esztergom testvérvárosát, Párkányt is.

Az eddigi Wink Maratonokon a klasszikus maratoni táv mellett félmaratoni futás és félmaratoni váltófutás, továbbá maratoni görkorcsolya is szerepelt egyéb, rövidebb távú kísérőrendezvényekkel együtt.

Forrás: Romanek Etelka/facebook