2019. december 5., csütörtök, Vilma napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Rangos állami kitüntetésben részesült Beer Miklós váci megyéspüspök

hídlap — 2015.08.20. 17:27

Augusztus 19-én szerdán állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Szent István ünnepe alkalmából a Pesti Vigadóban. A díjazottak között volt Beer Miklós váci megyéspüspök is.

Ott vannak, ahol tenni kell valamit, jelenlétükkel változik, jobbra fordul a világ – méltatta az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából kitüntetetteket az emberi erőforrások minisztere az elismerések szerdai átadásán.

A tárca vezetője nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Érdemrend nagykeresztje, a Magyar Érdemrend középkeresztje, a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, a Magyar Arany Érdemkereszt, a Magyar Ezüst Érdemkereszt, a Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket, valamint a Népművészet Ifjú Mestere, Pro Cultura Hungarica, Bessenyei György-, Móra Ferenc-, Pauler Gyula- és Szinnyei József-díjakat adott át.

Balog Zoltán kiemelte: az ország Szent István ünnepére készül, melynek során a keresztény magyar állam megalakulására emlékezik. Az ő életművéhez mérni magunkat dőreség, de tanulni belőle kötelező – hívta fel a figyelmet az első magyar király példájára. Szent István nagyszerű reálpolitikus volt, aki felismerte a pillanat parancsát, és megtalálta azt az utat, ami a magyarság számára nemcsak a megmaradást, hanem a felemelkedést jelentette. Mindez kevés lett volna a maradandóhoz, ha nem lett volna meg benne a személyes elköteleződés, a személyes döntés a keresztény hit és saját életének szolgálatba állítása mellett. Ez a személyes többlet jellemzi a kitüntetetteket, akik elkötelezetten, bátran és rendkívüli erőkifejtéssel szolgálják a magyar nemzetet – tette hozzá.

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke.
 

Fotó: Thaler Tamás / Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0