2020. július 9., csütörtök, Lukrécia napja van.
Email:  Jelszó: 

Sport

Fuss, hogy mi játszhassunk!

Jótékonysági futás Esztergomban

hídlap — 2015.09.23. 09:45

Jótékonysági futást szervez az esztergomi Montágh iskola október 17-én a Rugby Club sportpályán. A speciális ellátást igénylő gyerekeknek ugyanis új eszközökre van szükségük.

A „Fuss, hogy mi játszhassunk” néven megrendezett jótékonysági futás célja, hogy az Esztergomi Montágh Imre EGYMI, Óvoda Általános és Speciális Szakiskola felújítsa iskolaudvarát valamint, hogy fejlessze játékait. A fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozó intézményben a tanulók ellátása speciális eszközöket igényelnek, ezért különösen fontos az iskola számára a segítség.

„Szeretnénk a hozzánk járó gyerekek életét, lehetőségeit színesebbé, tartalmasabbá tenni, ami sokszor nemcsak jó szándék, szaktudás és akarat kérdése. A gyerekeknek szükséges élhető környezetet, jó minőségű, esztétikus játékokat, udvari eszközöket szeretnénk biztosítani, melyekkel a fejlesztés is sokkal eredményesebb lesz” – olvasható a jótékonysági futás felhívásában.

A rendezvény elsősorban a „közös ügyről” szól, arról, hogy a gyerekeknek jobb életet biztosítson az intézmény, másodsorban pedig arról, hogy jól érezzék magunkat a résztvevők, mozogjanak, játszanak, kézműveskedjenek, és szerezzenek örömet egymásnak és maguknak is.

infoesztergom.hu