2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja van.
Email:  Jelszó: 

Életmód

Szálló por - Tovább romlott a levegő-egészségügyi helyzet az országban

hídlap — 2015.11.06. 07:19

Az elmúlt huszonnégy óra mérési adatai szerint Pécsen veszélyes, további kilenc városban, köztük Budapesten egészségtelen a levegő-egészségügyi helyzet a magas szállópor-koncentráció miatt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán csütörtökön.

 Egészségtelen a levegő Budapesten kívül Vácon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Nyíregyházán, Debrecenben, Sopronban, Ajkán és Veszprémben.
    Tizenegy város kifogásolt minősítést kapott, ezek: Százhalombatta, Miskolc, Salgótarján, Eger, Szolnok, Szeged, Győr, Esztergom, Tatabánya, Székesfehérvár, Dunaújváros. 
    Az ÁNTSZ továbbra is felhívta a figyelmet arra, hogy az időjárási viszonyok jelentős változása nem várható, ezért a felsorolt településeken élőknek azt ajánlják, lehetőleg ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.
    Szerdán elrendelte a fővárosban a szmogriadó úgynevezett tájékoztatási fokozatát a levegő magas szállópor-tartalma miatt Tarlós István főpolgármester.