2020. április 8., szerda, Dénes napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Felújított várótermet ajándékozott a Moriani Consulting

Hídlap.hu — 2015.12.15. 15:58

Színes mesefigurák a falon, játékok, mesekönyvek, pelenkázók, új bútorok; a mai naptól ilyen környezet várja a kis betegeket a Vaszary Kolos Kórház gyermeksürgősségi ellátásán. A Moriani Consulting Kft. adományának keretében megújult váróterem ma délelőtt került átadásra, a cég munkatársain kívül az eseményen részt vett Dr. Kanász Gábor igazgató úr, Dr. Mátai Katalin főorvos asszony és Bönde Zsoltné főnővér.

 

Kényelmes és barátságos körülmények között várakozhatnak szülők és gyerekek a gyermeksürgősségi ellátás várótermében. Mesekönyvek, játékok, rajztábla tereli el a legkisebbek figyelmét problémáikról, pelenkázók és új bútorok teszik komfortosabbá az itt eltöltött időt. Újra függöny került az ablakokra és az egész terem mesehősök színes falfestményével van tele; összefoglalva, bár nem szívesen jár ide az ember, mégis  jobb érzés bejönni ide, mint egy nappal ezelőtt.

A Moriani Consulting Kft. adománya az általuk szervezett Adventi Vásárral kapcsolódik össze. Idén harmadik alkalommal rendezik meg az eseményt, amelyhez, most már hagyomány szerűen minden évben saját jótékonysági akció társul amellett, hogy támogatnak másokat is hasonló célokban. “Az év minden időszakában szükség van sok helyen a segítségre, de karácsonykor talán még több emberben merül fel ez a szándék. A szeretet ünnepéhez, egymás megajándékozásához kapcsolódva, két évvel ezelőtt úgy gondoltuk mi is szeretnénk minden évben megajándékozni “valakit”, akinek valóban szüksége van bármilyen segítségre. Több forrásból is arról értesültünk, hogy kimagasló színvonalú és szakértelmű ellátás folyik a gyermeksürgősségin, viszont sajnos elég mostoha körülmények között, ezért esett erre az intézményre a választásunk. Azt gondoltuk talán segítheti a gyógyulást, ha a gyerekek jobb kedvvel, otthonosabb környezetben várják az ellátást.” - mondta Werner Fruzsina programigazgató.

Dr. Kanász Gábor igazgató úr, Dr. Mátai Katalin főorvos asszony, a gyermeksürgősségi ellátás vezetője, valamint Bönde Zsoltné főnővér egyaránt nagy örömmel fogadták az adományt. A Vaszary Kolos Kórház igazgatója elmondta, nagyon örül az ilyen jellegű kezdeményezéseknek, mert sajnos a kórház költségvetéséből ilyen plusz dolgokra nem mindig telik, ezért ez nagyon nagy segítség minden osztálynak, az egész intézménynek.

Aki kedvet kapott és lehetősége van segíteni, a Széchenyi téren december 17-én kezdődő Adventi Vásáron több civil szervezetet és egyesületet is támogathat jótékonysági akciójában.