2019. július 23., kedd, Lenke napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Suzuki Vitarával vigyáznak a rendre Esztergomban

Hídlap.hu — 2015.12.15. 16:22

December 15-én a Magyar Suzuki Zrt. egy vadonatúj járművet adott használatba Esztergom Város Önkormányzata közvetítésével az Esztergomi Rendőrkapitányságnak.

 

Az új esztergomi slágerautóval eredhetnek a bűn nyomába a rendőrök mától Esztergomban és környékén, miután a Magyar Suzuki Zrt. egy vadonatúj Suzuki Vitarát adott használatba a helyi kapitányságnak december 15-én.

Az átadási ünnepségen részt vet az autógyár vezetése, köztük Urbán László, vezérigazgató helyettes és Fumito Sakai operatív igazgató.

Esztergomot Romanek Etelka polgármester képviselte. A rendőrségtől többek mellett jelen volt Farkas Gábor rendőr ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Debreczeni István rendőr alezredes, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetője.

Farkas Gábor rendőr ezredes, a megyei főkapitányság vezetője elmondta, hogy menettulajdonságaival az új Vitara remekül illeszkedik a rendőrség gépjárműparkjába. A gyár új modelljének üzemanyag-felhasználása költséghatékony, az egyedülálló alváz-technológiának és a könnyített motornak köszönhetően a Vitara egyszerre gyors, strapabíró és biztonságos.

 

A Suzuki nemcsak a rendőrség támogatásával, hanem más módokon is hozzájárul Esztergom fejlődéséhez, biztonságához. A támogatott szervezetek közül a helyi kórház tavaly ősszel kapott egy S-CROSS modellt a cégtől, a téli felkészülés jegyében pedig közlekedésbiztonsági napot szervezett a Suzuki a városban. Most tavasszal a polgárőrség vehetett használatba egy másik Vitarát, amivel azóta is járőröznek a lakosság nagy megelégedésére.

 

Az esemény zárásaként az ünnepség résztvevői az esztergomi főszékesegyház előtti térre mentek, ahol Végerbauer Richárd lelkész az egyház szertartásai szerint megáldotta az esztergomi rendőrségnél szolgálatot teljesítő új gépjárművet.