2019. szeptember 15., vasárnap, Enikõ, Melitta napja van.
Email:  Jelszó: 

Életmód

Tárgyaltak, de nem döntöttek az orvosi ügyeletről

Hídlap.hu — 2016.02.18. 13:55

Február 12-én az esztergomi városháza nagytermében tartotta soros ülését a Kistérségi Társulás. Az Esztergom és vonzáskörzetének települései polgármesterei részvételével tartott eseményen a napirendi pontokhoz kapcsolódva a Vaszary Kolos Kórház vezetősége és szakreferensek is részt vettek.

Sürgősségi javaslattal került a napirendek közé az orvosi ügyelet Hősök terén lévő épületének ügye. A kistérségi testületi ülésen erről hallgatták meg a Kanász Gábor igazgató vezette kórházi vezetői csoport helyzetértékelését. A plénum végül úgy határozott, hogy az orvosi ügyelet helyszínéről, illetve magáról az orvosi ügyeletről később hoznak döntést.

A kistérségi testületi ülésen a polgármesterek első napirendi pontként fogadták el a Kistérségi Társulás 2016. évi költségvetését, illetve a társulás 2016. IV. negyedévi költségvetési módosítását. Ugyancsak elfogadásra került a Kistérségi Társulás 2015. évi beszámolójának elfogadása, valamint a munkaszervezet 2015. II. félév elszámolása. Szintén elfogadták a kistérségi rendezvénysátorról szóló döntést.

A testület a korábban kitűzött napirendi pontok közül négyet, a háziorvosi ügyelet ellátásának közbeszerzési kiírását, a közbeszerzési szakértő, Berta Ferenc díjazásának megállapítását, a Kistérségi Társulás tulajdonában lévő eszközök a HÍD Gyermekjóléti Szolgálatnak ingyenes használatba adását, és a Kistérségi Társulás nyilvántartásában lévő tárgyi eszközeinek a tagtelepüléseknek való átadásáról szóló döntést elnapolták.