2020. május 28., csütörtök, Emil, Csanád napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Fórumok Esztergom jövőjéről

Hídlap.hu — 2016.02.23. 09:12

Településfejlesztési koncepció témában tartottak lakossági fórumot február 17-én a városháza nagytermében. Az eseményen a szakreferensek mellett Romanek Etelka polgármester, Bánhidy László és Meszes Balázs a 4., 5. körzet képviselői és Philipp Frigyes főépítész várták az érdeklődőket. A megbeszélés sorozat ma a Mindszenty iskolában folytatódik.

Az önkormányzat által indított fórum-sorozat újabb állomására elsősorban a 4., 5. körzet lakóit várták, ennek megfelelően elsősorban az esztergomi belvárost illetve a Szenttamás-hegyet érintő kérdések kerültek fókuszba. Az említett körzetek lakói konstruktív és indokolt módon álltak a lakóhelyükön tapasztalható problémákhoz, de a városházán dolgozó szakreferensek, illetve az érintett képviselők is kellő mélységben adtak választ a kérdésekre. A találkozó-sorozat célja, hogy az önkormányzat a választópolgárokkal közösen térképezze fel az egyes városrészek problémáit és közösen keressenek megoldást azokra.

A következő hasonló lakossági fórum február 23-án, azaz ma 17 órakor a Mindszenty József iskolában, illetve február 25-én 17 órakor a Pilisszentléleki Kultúrházban, valamint február 29-én 17 órakor a Szentgyörgymezői Olvasókörben lesz.