2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Megkezdődött a kis-dunai olajszennyezés kárelhárítása

Hídlap.hu — 2016.04.04. 20:59

2016. március 31-én bejelentés érkezett az ÉDUVIZIG részére, miszerint a Kis-Duna sétány Tabán hídnál lévő kifolyó csövéből olajos szennyeződés folyik bele a Kis-Duna ágba. Az ÉDUVIZIG szakemberei értesítették a KEM Katasztrófavédelmi Igazgatóság Esztergomi Kirendeltségét, a Kirendeltség pedig értesítette az Önkormányzat szakembereit.

Az Önkormányzat azonnali intézkedésére a Zöld-Út Kft. zsilippel lezárta a Kis-Duna ágba tartó szakaszt, illetve homokzsákokkal elzárta azt a kifolyócsövet, ahonnan az olajszivárgás történt. Az Önkormányzati Hivatal közterület felügyelői a helyszínen azonnal megkezdték az olajszivárgás forrásának felkutatását.

 

A szennyezés  okát kiderítő vizsgálat jelenleg folyamatban van, a keletkezett károk rendezésének költségeit az Esztergomi Önkormányzat átvállalja, melyet a vizsgálat lezárása után a szennyezés okozójára fog ráterhelni.

 

Az Önkormányzat a kárelhárítást a szennyezés feltárását követően március 31-én azonnal megkezdte, az illetékes Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, és Vízügyi Igazgatóságot ezt követően pedig folyamatosan tájékoztatja a megtett intézkedésekről.