2020. január 20., hétfő, Fábián, Sebestyén napja van.
Email:  Jelszó: 

Gazdaság

Kínai befektetők érdeklődnek Esztergom iránt

Hídlap.hu — 2016.04.14. 09:59

A héten három fős kínai gazdasági küldöttséggel egyeztetett Romanek Etelka egy gyártóüzem lehetséges létesítéséről Esztergomban. 

A küldöttség befektetési céllal érkezett Esztergomba, a Feintek cég részére keresnek gyártóhelyet és lehetséges európai központot. A vállalat Kínában 6 gyárral rendelkezik, automata megmunkálógépeket gyártanak, illetve alkatrészeket készítenek és szállítanak be több iparterület, például az elektronika és a gépjárműgyártás területén működő vállalatok részére; vannak már Magyarországon, Esztergomban is partnereik. Központjuk Sanghai közelében, Szoucsou városban található, amely egy 1,3 milliós város Dél-Kelet Kínában. A vendégek érdeklődtek és információkat kaptak az Esztergomi Ipari Parkról, a befektetéshez szükséges jogszabályi környezetről és előírásokról. 
A küldöttség tagja volt Gao Yanbo, a Kínai Népköztársaság Kereskedelmi Minisztériuma Befektetési Irodájának európai képviselője, Hu Bifeng, a Magyar-Kínai Új Befektetők Szövetségének elnöke és Lyn Yang, a Feintek Technology Rt. képviselője.