2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Nemzetközi érdeklődés a Comedium Corso iránt

Hídlap.hu — 2016.05.18. 13:38

A pünkösdi hosszú hétvégén zajló Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál Kína érdeklődését is felkeltette. A Shanghaiból érkező delegáció szakmai tanulmányútja során tett látogatást az esztergomi rendezvényen.

 

A kultúra, turizmus területeken hazájukban vezető pozíciót betöltő vendégek magyarországi útjának célja a szakmai tapasztalat gyűjtés volt. Több városba is látogatást tettek, a Dunakanyarban a Comedium Corsóra voltak leginkább kíváncsiak.

 

 

A fesztivál szervezői, valamint Steindl Balázs a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés alelnöke fogadták a delegációt, körbevezették őket a rendezvényen és hosszasan beszélgettek a szervezés menetéről, a helyi tapasztalatokról, programokról. A vendégek különösen hangsúlyozták a rendezvényhelyszín csodálatos környezetével és a programok sokszínűségével kapcsolatos tetszésüket, megkóstoltak egy-két hungarikumot, majd gazdát cseréltek a két ország és kultúra sajátosságait szimbolizáló ajándékok, mellyel a szervezők és a delegáció készült egymásnak.

 

A látogatás során a felek egyeztettek a további együttműködésről, mely szerint a Comedium Corso képviselheti magát Shanghai nemzetközi, tradicionális rendezvényén.