2020. január 20., hétfő, Fábián, Sebestyén napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Botrányos TDM taggyűlés

Hídlap.hu — 2016.05.27. 13:30

Május 26-án tartotta taggyűlését az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület több napirendi ponttal, botrányos stílussal és felkészületlenséggel.

Meszleny László lemondása után az elnökségi tisztet Koós László vette át, így a tegnapi taggyűlést is ő vezényelte le, vagyis inkább kísérletet tett rá. Annyi legalább sikerült, hogy a mellette ülő, korábbi elnök súgott szavait elismételte, de még így is szükség volt néhány ízben Meszleny úr kiegészítéseire, hogy a jelenlévők számára világos legyen Koós elnök úr össze-vissza beszélése a temérdek “őőő” és papírkeresgélés közben.

A felkészületlenség és a napirendi pontok nem megfelelő előkészítése miatt, néhány döntés nehézkesnek bizonyult, többek között az is, mikor alelnököt kellett volna választani. Mivel nem voltak jelöltek sem, akik közül választani lehetett volna, Koós elnök úr úgy gondolta, gyorsan javasoljanak néhány nevet a jelenlévők, akiket természetesen kicsit váratlanul ért ez a hirtelen felhívás, ami gyorsan utasítás lett. Koós elnök úr a hallgatás következtében egy pillanatra elvesztette önuralmát és olyan stílusban közölte a jelenlévőkkel, hogy “ne bohóckodjunk már”, amely Tóth Tivadar polgármester úrnál kiverte a biztosítékot és másodmagával távozott a taggyűlésről. Hozzáteszem jogosan, hiszen a kollégákkal szembeni tisztelet sem tette volna lehetővé ezt a stílust, de ráadásul a tagok jelentős részének a fia is lehetne a jelenlegi elnök.

Koós úr hozzáértését az a korábbi eset is igazolja, hogy első döntései között szerepelt az önkormányzat részéről delegált, TDM területen jártas, szakmai tapasztalatokkal rendelkező tag likvidálása.

A taggyűlés egyetlen érdemi és színvonalas része egy prezentáció volt, melyet egy kommunikációs területen tevékenykedő tag készített. Az előadás során az egyesület jövőjével és az elkövetkezendő feladatokkal kapcsolatos szakmai meglátásáról számolt be az előadó

Mindent összevetve végig kellene gondolni, hogy egy ilyen hasznos és a térség számára óriási lehetőséget rejtő kezdeményezést érdemes-e elbagatelizálni a korántsem legmegfelelőbb vezető megválasztásával?

 

                                                                                                                                              Kovács Tibor