2019. február 17., vasárnap, Donát napja van.
Email:  Jelszó: 

Választás2014

Mesterházyra Merényi reagált Dorogon

hídlap — 2014.03.19. 14:52

Villámlátogatást tett Dorogon Mesterházy Attila és Vadai Ágnes, akiket jelentős részben aktivistákból álló közönsége mellett jobboldali tüntetők, valamint Merényi Tamás, dorogi önkormányzati képviselő fogadott.

Kisebb zsivaj körítette a mai dorogi kampányeseményeket a Mária utcában. A baloldali, kormányváltást remélő pártok Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt és Vadai Ágnes választókerületi képviselő-jelölt szereplésével próbálták felhívni a helyiek figyelmét, az erős médiaérdeklődést (valamint a csakugyan szépszámú , DK-s, MSZP-s dzsekikben tüsténkedő szervezőt) leszámítva így is csak mintegy száz fő gyűlt össze a baloldali gyűlésére.  A kampányhajrában tüsténkedő Mesterházy Attila az összegyűltek előtt tartott beszédében az Orbán-kormány kritikáját fogalmazta meg, illetve az általa és pártja által remélt választási győzelmüket feltételezve elmondta előkerültek az ígéretek is: kormányra kerülésük esetén a gyerekek, fiatalok, álláskeresők és kisvállalkozók mellett a nyugdíjasok számíthatnak kiemelt figyelmükre.

Az ellenzéki villám-fórum (amelynek lényegi része egyébként alig húsz percig tartott) a tüntetés mellett a jobboldal, egész pontosan a Fidesz is hangot adott véleményének a Mária utcában. A táblákat tartó tüntetők Mesterházy Attila és Vadai Ágnes és pártjaik politikája ellen tiltakoztak, majd Merényi Tamás, a Fidesz-KDNP dorogi képviselője rövid sajtótájékoztatón foglalta össze kifogásaikat. Mint fogalmazott a dorogi emberek is szeretnék tudni, hogy mit tud Mesterházy Attila arról, hogy honnan van Simon Gábornak több százmillió forintja. Merényi hozzátette: Mesterházy Attilának a folyamatban lévő nyomozást kéne segíteni információkkal, hogy minél előbb kiderüljön az igazság a Simon-ügyről.

Az egymás tőszomszédságában megtartott két rendezvény a harcias szólamok ellenére békésen zajlott, szerencsére  a biztosító rendőrségnek, sem a felállított kordonoknak nem jutott szerep.

Az eseményen készített RTVE-s videó ITT tekinthető meg.