2020. május 29., péntek, Magdolna napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

A Motorosok is lehetnek angyalok!

Jótékonysági motoros felvonulás

Hídlap.hu — 2016.06.20. 15:54

Idén is megrendezésre kerül a Motorosok is lehetnek angyalok jótékonysági motoros felvonulás, melynek célja az esztergomi Vaszary Kolos Kórház számára való adománygyűjtés. A tavalyi sikereken felbuzdulva a szervező Off Road Motor’s Lehotay Kft. 2016. június 25-én ugrasztja a járművekre az angyalbőrbe bújt motorosokat.

 

Az elmúlt év sikeréről, valamint az idei tervekről, újdonságokról a szervező testvérpárral Katával és Mikivel beszélgettünk.

 

Hídlap: Összefoglalnátok néhány mondatban, hogy mi sarkallt benneteket a kezdeményezés elindítására és mi ezzel a célotok, most már második alkalommal?

Kata és Miki: A mozgatórugó és a cél hálánk és tiszteletünk kifejezése, valamint adománygyűjtés a Vaszary Kolos Kórház javára. Sok ismerős és ismeretlen motoros sorstársunk került már az esztergomi kórházba motoros baleset következtében, sajnos személyes tapasztalatunk is van. Lakhelyünk és annak csodálatos környéke közkedvelt útvonal a motorosok körében és természetesen az autósok, kerékpáros turisták körében is. Számos túraútvonal részét képezi Esztergom, a Dunakanyar, Dobogókő. Minden túra, minden motorozás alkalmával egy kicsit kitesszük magunkat a veszélynek, de nem baj, mi ezt szeretjük, a motorozáshoz az adrenalin hozzátartozik. Gond csak akkor van, amikor a veszélyből BAJ lesz. A kórházban dolgozó orvosok és ápolónők, ápolók értünk dolgoznak. Áldozatkész munkájuk, szaktudásuk, emberségük előtt fejet hajtunk, kétség kívül profi munkát végeznek. És itt jövünk a képbe MI, MOTOROSOK. Segíteni szeretnénk, adni szeretnénk, hozzájárulni szeretnénk az Ő tiszteletreméltó munkájuk megkönnyítéséhez.

 

 

 

H: Tavaly szerveztétek meg első alkalommal a felvonulást, mi volt a tapasztalat, mennyire volt sikeres az akció?

K. és M.: A  tavalyi rendezvény sikere csak erősíteni tudja azt a gondolatot, hogy a motorosokra sok mindent lehet mondani, de azt, hogy nem összetartóak, semmi esetre sem.  Számtalanszor láttunk, hallottunk (és tapasztaltunk) olyan motoros rendezvényről, ahol valami jó cél érdekében rengeteg motoros gyűlt össze és SEGÍTETT. Ez történt a mi esetünkben is az elmúlt évben, óriási sikere volt a felvonulásnak, közel 200 motor zúgott együtt Esztergom irányába, majd a Vaszary Kolos Kórház udvarába, ahol egy tiszteletkörrel mondhatni könnyeket csaltunk a bennünket váró orvosok, ápolók és ápolónők szemébe. Leírhatatlan érzés volt, melynek az eredménye sem maradt el, 400.000 forintot sikerült összegyűjteni a kórház javára.

 

 

 

H.: Hogyan fog zajlani az idei felvonulás; időpontról, útvonalról, programokról és egyéb fontos információkról mondanátok néhány gondolatot?

K. és M.: 2016. június 25-én 10:00 órakor lesz a találkozó Dorogon, üzletünknél (Off Road Motor’s Lehotay Kft., 2510 Dorog, Esztergomi út 125.) és 11-kor indul a motoros felvonulás. Idén átmotorozunk Esztergom városán keresztül is, felhívva a figyelmet magunkra, az összefogás erejére. A városon belül tett kör után megyünk a Vaszary Kolos Kórházhoz, ahol a kórház udvarán tiszteletkört teszünk. Ezután Sárisáp felé vesszük az irányt, ahol Lukács József esperes plébános Úr megáldja a motorosokat. Mindenki, aki vesz egy matricát, 2000 forinttal támogatja a kórházat és részt vesz a felvonuláson, kap egy ebédjegyet, melyet a felvonulás utáni rendezvényen, Sárisápon tud felhasználni a Sárisápi Német Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából elkészített ebéd elfogyasztásához.

 

A Váradi Mentőszolgálat is megtisztel minket idén jelenlétével, akik egy mentőautóval, valamint egy mentőmotorral vesznek részt a felvonuláson és egy mentős bemutatóval támogatják a rendezvényt. A jelenlévők tanúi lesznek majd egy imitált motorbaleset utáni mentési akciónak.

A tavalyi évben az Esztergom - Kertvárosi Polgárőr Egyesület megkeresett minket, és felajánlotta segítségét, mielőtt még mi megkerestük volna Őket. Már akkor is meghatott bennünket a kedves és segítőkész hozzáállásuk és önkéntes felajánlásuk. Csatlakozott hozzájuk a MOTORVÉD Polgárőr Egyesület is, és a két egyesület kiváló szakmai hozzáértése nagy segítséget jelentett nekünk a felvonulás biztosításában, lebonyolításában. Ők idén is itt lesznek, segítenek.

A felvonulás után Sárisápon két koncerttel, büfével, verseny motorok bemutatásával kedveskedünk majd a jelenlévőknek. Sárisápon, a rendezvény helyszínén a helyiek és az odalátogatók is tudnak majd adakozni a kórház javára, az erre a célra felállított sátornál.

Üzletünkben (2510 Dorog, Esztergomi út 125.) már kapható a matrica és a pólók, érdemes előre megvenni a matricákat, hogy ne kelljen aznap sorban állni a regisztráláshoz.

 

H.: Ha jól tudom az idei évnek lesz egy igazán különleges gesztusa is, mely az egész országban egyedülálló; mesélnétek erről is?

K. és M.: Igen az idei évben szeretnénk kiegészíteni a felvonulást még egy maradandó dologgal, és reméljük, hogy ezen felbuzdulva az ország más területein is lesznek hasonló kezdeményezések. Tulajdonképpen egy “címet” szeretnénk ajándékozni a kórház számára a felvonuló motorosok nevében, mellyel bizalmunkat, ajánlásunkat és tiszteletünket szeretnénk kifejezni. Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház lesz az első Motorosbarát Kóház, melyet emléktábla fog jelezni a kórház mindkét bejáratánál.

 

Köszönöm szépen az interjút, igazán tiszteletreméltó a kezdeményezés, sok sikert kívánunk hozzá!

 

Fotók: https://www.facebook.com/motorosangyalok/ (Abai Róbert)