2019. július 23., kedd, Lenke napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

Elindult a bajóti focitábor

Hídlap.hu — 2016.06.21. 16:48

Tízedik alkalommal szervezték meg idén a Bajót-Gyulai országos utánpótlás labdarúgó edzőtábort június 20-tól. Az egyhetes rendezvény során a fiatalok neves edzőktől tanulhatnak, nemzetközi edzőmérkőzéseket játszhatnak, mindezt európai szintű sportlétesítményekben.

 

Június 20-án délelőtt nyitották meg ünnepélyes keretek között Bajóton az egyhetes focitábort. A programsorozat keretében idén huszonhárom ifjú futballista fejlesztheti tudását. A táborba idén is az ország több pontjáról érkeztek fiatalok, voltak, akik Felvidékről csatlakoztak a csapathoz. A megkérdezett táborlakók többsége a foci szeretete mellett nyomon követi az Európa-bajnokság mérkőzéseit is és lelkesen szurkol a magyar csapatnak.

 

 

A szervezők az idei évben a 2002-2003-as korosztályt várták a táborba. Tóth Zoltán, Bajót polgármestere elmondta, hogy a sport népszerűsítése mellett kiemelt céljuk, hogy a gyerekek elszakadjanak a számítógép mellől és megtanulják, hogy milyen egy közösség tagjának lenni. A katolikus labdarúgó akadémián emellett az emberi értékek fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet.

 

 

Dragóner Attila, a Ferencváros utánpótlás-vezetője a rendezvényen úgy fogalmazott: lehet valaki nagyon technikás, gyors, ügyes játékos, hit nélkül nem fog előrébb jutni. Azt mondta, ezekben a gyerekekben megvan a hit, ezt kell bennük megerősíteni. Emellett kifejtette, hogy szerinte a magyar labdarúgás és az utánpótlás jó úton halad.

 

 

A megnyitó rendezvényen jelen volt Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is, aki elmondta, hogy a labdarúgás sikeres a megyében, ezért fontos az utánpótlás nevelés.

 

 

Az ifjú focisták a héten néhány napot Bajóton töltenek, majd utaznak Gyulára, ahol szakemberek segítenek nekik fejleszteni tehetségüket.