2019. május 22., szerda, Júlia, Rita napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

Több helyen osztanak vizet Esztergomban

Hídlap.hu — 2016.06.23. 17:21

Másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos csütörtöktől vasárnapig. Ezeken a napokon Esztergomban három helyszínen osztják a vizet az önkormányzat munkatársai.

 

Az Országis Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek az ország fölé, ezért vasárnapig hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvos.

 

Esztergomban is tombol a nyár, a turisták esernyőkkel védik magukat a nap sugaraitól. A városban három helyen, az önkormányzat előtt a Széchenyi téren, a bazilika előtt, valamint a Kossuth utcán juthat frissítőhöz, aki megszomjazott.

 

A szakemberek azt mondják, a meleg minden korosztály szervezetét megterheli, de elsősorban a kisgyermekek, az idősek és a krónikus betegségben szenvedők figyeljenek magukra. Ebben a hőségben fontos a megfelelő folyadékbevitel is, az orvosok szerint az ideális az lenne, ha 1,5-2 literrel többet fogyasztanánk, mint egyébként. Lehetőség szerint ez szénsavmentes ásványvíz vagy csapvíz legyen. Kerüljük a tűző napot, ha muszáj kint lennünk, akkor a fejünket és a vállunkat mindenképp védjük! A szakemberek azt is javasolják, ha tehetjük, maradjunk árnyékban vagy a hűvös lakásban, irodában, de fontos, hogy a levegő itt is járjon. Ha valaki klímát kapcsol, akkor ebben a 33-34 Celsius-fokos melegben 26 Celsius-foknál lentebb ne vigye a hőmérsékletet.