2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Babaparádé volt Táton

Hídlap.hu — 2016.06.28. 23:46

Babaparádéval és országos babakészítő versennyel várták az érdeklődőket a múlt hétvégén a táti kultúrházban. Az intézmény minden termét, folyosóját, polcát, asztalát porcelánbabák díszítik jelenleg is. A kiállítást még július 3-ig bárki megtekintheti.

 

A Táti Porcelánbaba Klub megalakulásának tízedik évfordulóját egy háromnapos babaparádéval ünnepelte. Kicsik és nagyok egyaránt megfordultak a hétvégén, Táton, a kultúrházban, mindenki a több száz kiállított játékra volt kíváncsi. Kátai Ferencné, a klub vezetője elmondta, hogy a babákat különböző témák szerint csoportosították. Elsősorban a viseletek bemutatására helyezték a hangsúlyt, az érdeklődők különböző korok ruháit láthatják a kiállításon.

 

A háromnapos rendezvény a Múzeumok Éjszakájához is csatlakozott. Többek között babakészítő versennyel, lampionos csónakfelvonulással és egy babakonferenciával is várták az érdeklődőket. A rendezvény ideje alatt a látogatók megismerkedhettek a viseletek és a porcelánbaba történetével, valamint a porcelánbaba készítés rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek. A gyerekeket kézműves foglalkozások és mese-délután is várta.

 

A kiállítás még jelenleg is látogatható a táti kultúrházban, egészen július 3-ig.