2020. szeptember 18., péntek, Diána napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Térzene lesz a Széchenyi téren

Hídlap.hu — 2016.06.29. 11:34

A Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar tart térzenei hangversenyt július 17-én, Esztergomban, a Széchenyi téren. A fiatalok egy válogatást mutatnak be a fúvószenekari irodalom remekeiből, a magyar történelmi indulóktól a klasszikus átiratokon keresztül egészen a könnyűzenei slágerekig. 

 

Az együttes 1999-ben alakult a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar utánpótlás csapataként és 45-50 fővel működik. A zenekari tagok a helyi művészeti iskola jelenlegi és volt növendékei, lelkes amatőr, és leendő hivatásos muzsikusok. A zenekar repertoárjában, amelynek folyamatos bővítésére nagy gondot fordítanak, megtalálhatóak a magyar történelmi indulók, a fúvószenekari irodalom remekei, klasszikus és könnyűzenei, valamint musical átiratok, filmzenék.

 

A zenekar 2006 szeptemberében koncertfúvós és szórakoztató kategóriában arany minősítést kapott. 2009-ben nagy sikerrel szerepeltek a Bács-Kiskun megyei Fúvószenekarok találkozóján. 2010-ben a Balatonföldvári Nemzetközi Fúvószenekari versenyen, ifjúsági kategóriában első helyezést értek el. 2011-ben a Sárvári fúvószenekari versenyen szintén első helyezést értek el, emellett különdíjat is kaptak a kötelező mű legjobb bemutatásáért. 2012-ben az együttes elkészítette első videoklipjét, amely ebben a zenei műfajban újszerű vállalkozásnak számít.   

 

Esztergomban, a Széchenyi téri hangverseny július 17-én, 10 órakor kezdődik.