2020. február 27., csütörtök, Edina napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Foglalkoztatáspolitikai fórum Dorogon

hídlap — 2014.03.20. 07:21

Szakmai fórumot szervezett a Fidesz-KDNP Dorogon: Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárt Dr. Völner Pál, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje házigazdaként látta vendégül.

 

A politikai kampány hajrájában tartott szakmai előadáson Czomba Sándor az aktuális foglalkoztatáspolitikai kérdésekről beszélt a dorogi Művelődési Házban kedden. A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az előadást megelőző sajtótájékoztatón elmondta: a térségben ugyan az átlagosnál alacsonyabb az álláskeresők száma, ugyanakkor itt is sok olyan ember él, akik nehezen találnak munkalehetőséget. A téli közfoglalkoztatás keretében ugyan a térségben is jelentős számú álláskeresőt szólított meg a képzési, és foglalkoztatási területen is. Czomba Sándor hozzátette: az elmúlt években elindított programokat szeretnék továbbvinni, illetve kiszélesíteni, és kiemelten fontosnak tartják, hogy minél többen az országhatáron belül, s lehetőleg a versenyszférában találjanak munkát maguknak.

Az államtitkár hozzátette: jól lehet, rengeteg teendő van még e téren, de ha sikerül végigvinni a megkezdett programokat, akkor folyamatosan csökkenhet az álláskeresők száma, illetve növekedhet a foglalkoztatás.

Videó: a sajtótájékoztató teljes anyagát itt nézheti meg.