2020. január 20., hétfő, Fábián, Sebestyén napja van.
Email:  Jelszó: 

Gazdaság

A kínai Feintek szerint Esztergom Európa szíve

Hídlap.hu — 2016.07.05. 08:49

Június 30-án adták át Esztergomban a Feintek kínai tulajdonú cég új üzemegységét. A gyáravatón részt vett Bánhidy László alpolgármester és Kassai Róbert, miniszterelnöki megbízott is, valamint a Feintek vezetése mellett Hu Bifeng, a Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befektetését Erősítő Szövetség elnöke és Wang Hongliang, gazdasági és kereskedelmi tanácsadó, utóbbi kiváló magyarsággal szólt a megjelentekhez.

 

Az üzemavatón a cégvezetés részéről elhangzott, hogy a  Kínában már hat üzemmel rendelkező Feinteek műanyag öntőformákat, sajtoló öntőformákat és automata illetve elektronikus berendezéseket gyárt, miként a világ vezető cégeinek is készít különböző alkatrészeket is. A cég stratégiai tervének kiemelt része a magyarországi, illetve esztergomi üzemegység elindítása valamint a jövőbeni továbbfejlesztése, melynek révén a nemzetközi piacon való részvételét kívánja erősíteni.  A kínai befektetők annak a véleményüknek is hangot adtak a megnyitó beszédekben, hogy meglátásuk szerint Magyarország és benne Esztergom Európa szíve, mely nemcsak földrajzi, kulturális és történelmi múltja, adottságai miatt is kiemelt hely, de az ipari fejlesztések terén is kimagasló logisztikai, közlekedésbeli pozíciót foglal el. A Feintek jelentőségét mutatja, hogy esztergomi üzemük létrejöttében sok segítséget kaptak a budapesti kínai nagykövetségtől, az Európai Befektetési Szövetségétől , valamint Esztergom polgármesterétől, Romanek Etelkától és Esztergom várostól.

 

 

A köszöntők sorában Kassai Róbert és Bánhidy László is egyöntetűen annak az örömnek adtak hangot, hogy Magyarország illetve Esztergom új ipari fejlesztési távlatainak egyikét köszöntheti a kínai vállalatok itteni térnyerésében, működésében. Esztergom alpolgármestere felidézte a Suzuki gyár avatóján elhangzott Antal József miniszterelnöktől hallott beszéd egy mondatát, mely szerint a magyar gazdaság egy jelentős részét kell, hogy képezzék a külföldi vállalatok a nemzetgazdaság számára haladást jelentő fejlesztései, beruházásai.

 

Forrás: Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal