2020. május 25., hétfő, Orbán napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

250 motoros nő vonult végig Esztergomon

Hídlap.hu — 2016.07.14. 22:34

Motoros hölgyek vették birtokba Esztergomban a Gran Campinget. Tizennégy országból mintegy kétszázötvenen érkeztek a motoros találkozóra. A résztvevők egy héten keresztül táboroznak Esztergomban, ahol számos program várja őket.

 

Minden évben megszervezi motoros találkozóját a Nemzetközi Női Motoros Egyesület. A Women’s International Motorcycle Association már 1950 óta működik, amelynek már huszonhárom ország a tagja. A világ minden tájáról jelenleg mintegy ezerháromszáz női motoros képviseli a szervezetet. Az országok csoportjai minden évben egyszer találkoznak, amikor egy egyhetes rendezvénysorozat keretében különböző programokon vesznek részt, emellett új, baráti kapcsolatokat alakítanak ki. A találkozót minden évben más tagország szervezi meg, idén Magyarországra esett a választás.

 

 

Megkérdeztünk néhány résztvevőt, akik kivétel nélkül azt mondták, hogy minden évben a jó közösség és a baráti társaság miatt jönnek el a találkozókra. Úgy fogalmaztak, hogy a motorozás összeköti az embereket, legyenek bármilyen nemzetiségűek. A kapcsolatépítésen és az összefogáson túl szeretnék megmutatni, hogy a motorozás nem csak a férfiaknak való.

 

A jelenlévők csütörtökön egy felvonuláson vettek részt. A kétszázötven motoros egyszerre indult egy Esztergomból Budapestre.