2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja van.
Email:  Jelszó: 

Sajtóközlemények

Esztergomból Debrecenbe megy a virágból készült Szent Korona

Hídlap.hu — 2016.08.11. 15:55

Szombattól lesz megtekinthető a debreceni virágkarnevált felvezető, Szent Koronát ábrázoló virágköltemény a Bazilika mellett. Az alkotás Erdő Péter bíboros áldásával indul majd el Debrecenbe.

Az esztergomi és debreceni önkormányzat együttműködésének köszönhetően idén először Esztergomból indul útjára a város- és államalapító király koronáját mintázó virágkompozíció, hogy ékköve legyen az idén éppen fél évszázados debreceni nyárünnepnek, a Virágkarneválnak.

 

A virágkompozíció a helyszínen készül majd el augusztus 12-én, pénteken, teljes pompájában augusztus 13-16. között lesz megtekinthető Esztergomban a Bazilika és a Várszínház közötti területen.

 

Nagyboldogasszony napján, augusztus 15-én a 10 óra 30 perckor kezdődő Nagyboldogasszony-napi főpapi szent misét követően Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldja meg a kompozíciót.

 

Ezt követően Dr. Papp László Debrecen, és Romanek Etelka Esztergom polgármestere közösen indítja útjára a koronát ábrázoló alkotást, amely augusztus 16-án reggel indul Debrecenbe, ahol az augusztus 20-i, debreceni felvonulást vezeti majd fel.

 

Esztergom és Debrecen szándéka, hogy a jövőben szorosabb együttműködést alakítsanak ki, és akár több más területen is egymást erősítse az ország első fővárosa és a cívisváros.

 

(A kép illusztráció, forrás: debrecen.varosom.hu)