2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

Hamarosan Ízek-Korok-Hangulatok Fesztivál Esztergomban

Hídlap.hu — 2016.08.12. 11:06

ÍZEK: gasztronómiai kalandozás, kulináris élvezetek, Esztergom Étele Főzőverseny… KOROK: történelmi kitekintés, középkori életképek, harci bemutatók … HANGULATOK: tánc, zene, koncertek, színes gyermekprogramok, sok‐sok meglepetés…

 

Ez az Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál, amelyet már ötödik alkalommal rendeznek meg Esztergom történelmi városrészében, a Vízivárosban. Szeptember 9-11. között a Mindszenty teret, a Kis‐Duna sétányt és az Erzsébet parkot visszarepítjük a középkorba. Minden napra készülünk valami különleges meglepetéssel. A kornak megfelelően nemcsak a hagyományőrző csapatok bemutatóit és hétköznapi életet megjelenítő táborképet nézhetnek meg és próbálhatják ki a fesztiválra látogatók, de nyomon követhetik Sir Lancelot útját Camelotba, részesei lehetnek egy középkori vásári forgatagnak, megkereshetik a környék összes boszorkányát, és az sem lesz meglepő, ha “János bácsi csatába érkezik”. A színpadon egész nap a HANGULATOK‐é a főszerep. Mesejátékok, tánc, könnyűzenei koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő képviselői várják a fesztiválozókat. A több száz méter hosszú kézműves vásártéren mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő finomságokat, valamint az egész hétvége alatt tartó kézműves foglalkozások, bemutatók és gyermekprogramok garantálják a különböző korosztályok szórakozását.

 

A rendezvény második napján, szeptember 10‐én ismét keressük Esztergom város ételét. Az Esztergom Étele Főzőversenyt negyedik alkalommal hirdetjük meg, a kezdetekkor a tájjellegű étel hiánya miatt indult útjára. A versenyzők családi recept vagy saját kreativitás alapján készítik az ételeket, amelyeket idén is szakmai zsűri bírál, a győztes pedig egy évig viseli a megtisztelő Esztergom Étele 2016 címet, és több helyi étterem étlapjára is felkerül a fogás. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Konyha által támogatott verseny idén is színes programokkal várja az érdeklődőket.

 

INGYENES rendezvényünk garantált szórakozást ígér minden korosztálynak!

 

További információ:

Facebook: https://www.facebook.com/izekkorok?fref=ts