2020. július 9., csütörtök, Lukrécia napja van.
Email:  Jelszó: 

Sajtóközlemények

1Úton Nemzetközi Zarándoknap – a gyermekáldásért

Hídlap.hu — 2016.08.25. 22:59

A Mária Út teljes szakaszán egy közös célért, a gyermekáldásért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület 2016. augusztus 27-én, Nagyboldogasszony ünnepe után. Ez a minden évben megrendezendő zarándoknap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken és Magyarországon egyaránt. Az idei év zarándoklatát a szervezők és a résztvevők a gyermekvállalásért ajánlják fel.

 

 

Vannak helyzetek, amelyeket csak a hit és a szeretet tud áthidalni és gyógyítani.

 

 

Az eseményre meghívást kap mindenki, aki késztetést érez arra, hogy egy egész napos zarándoklat keretében, hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a Mária Úton. Az 1Úton zarándoknaphoz kapcsolódhatnak civil szervezetek, egyházi szervezetek, iskolák, közösségek – felekezettől függetlenül. Az együtt átélt megpróbáltatások által, a közös énekszó erejével és az élen járó kereszt árnyékában a különféle helyekről érkező emberek, csoportok kapcsolatot építhetnek egymással is. A zarándoklás olyan életforma mely lépésről lépésre közelít önmagunk, embertársaink és Isten felé, miközben kinyitja előttünk a világot. Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt melyen keresztül életre kel a csoda: a különféle nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír.

 

 

Az 1Úton életforma!

 

 

Tegyük meg 2016. aug. 27-én a hit, a szeretet lépéseit egymás felé, Isten felé! Zarándokoljunk együtt a gyermekáldásért, amire annyira szükség van.

 

 

Részletes információ az www.1uton.mariaut.hu honlapon érhető el a zarándoklat szakaszainak pontos leírásával.

 

Németh Dominika