2019. szeptember 15., vasárnap, Enikõ, Melitta napja van.
Email:  Jelszó: 

Sajtóközlemények

Egyre több a telefonos csalás a megyében

Hídlap.hu — 2016.09.11. 15:05

Az elmúlt időszakban Komárom-Esztergom megyében több, úgynevezett „telefonos csalás” történt. Az ismeretlen számról telefonáló csaló valamely mobilszolgáltató nevében hívja a későbbi áldozatokat, értesíti őket arról, hogy nagyobb összeget nyertek. Azonban akkor jut a „nyertes” a pénzhez, ha a csaló által megjelölt mobil telefonszámra pénzt tölt fel. Sajnos több sértett az ígért „nyereménynél” nagyobb összeget töltött fel a csaló telefonszámára.

 

Kérjük, hogy NE DŐLJENEK BE A CSALÓKNAK!


Egyetlen mobiltelefon-szolgáltató sem rendez ilyen nyereményjátékokat, akcióik a szolgálatásaikkal összefüggő
kedvezményekkel kapcsolatosak. A hivatalos szerencsejáték szervező cégek sem hirdetnek mobiltelefonos, pénzfeltöltős nyereményjátékokat.


Ne adják meg ismeretlen telefonálóknak személyes, illetve banki adataikat, ne utaljanak, ne töltsenek fel pénzt ismeretlen által megjelölt telefonszámokra.
   

Amennyiben ilyen hívást kapnak, kérjék meg a hívót, hogy később hívja vissza Önöket, addig a mobilszolgáltatók ingyenes ügyfélszolgálati számán ellenőrizzék le, hogy esetleg van-e ilyen akció az adott szolgáltatónál. Valószínűleg nem lesz visszahívás! Mindenképpen jegyezzék fel a csaló hívó által használt és a feltöltésre megjelölt telefonszámokat, mellyel segítik a rendőrség felderítő munkáját.Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság