2020. január 23., csütörtök, Zelma, Rajmund napja van.
Email:  Jelszó: 

Gazdaság

Hamarosan thaiföldi tésztagyár nyílik az esztergomi Ipari Parkban

hídlap — 2014.03.24. 10:54

Március 14-én a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vendége volt Sompong Sanguanbun thaiföldi nagykövet és három tagú delegációja. A nagykövet látogatásának célja az volt, hogy bemutatkozzon a Komárom-Esztergom megyei gazdasági élet szereplőinél, így a kamaránál is, mivel hamarosan több milliárdos beruházással instant tésztákat gyártó thaiföldi gyár nyílik az esztergomi Ipari Parkban.

Mr. Sanguanbun fontos feladatának nevezte a két ország javuló gazdasági kapcsolatainak további élénkítését. A nagykövet úr ismertette, hogy Esztergomban egy thaiföldi tésztagyár több milliárd forintos beruházással Európa egyik legnagyobb instant tésztagyárát kívánja létrehozni. Elmondta még, hogy 2015-ben a Dél- Kelet Ázsiai országok az EU mintájára, unióba kívánnak tömörülni és ennek a több mint 600 milliós népességgel rendelkező régiónak szeretne Thaiföld a logisztikai központjává válni.

A kamara részéről Szerencsés László köszöntötte a nagykövetet majd Zahorán Tamás egy prezentációval mutatta be a megye gazdasági helyzetét, a beruházási lehetőségeket, és ismertette a kamara feladatait.

A küldöttség több kérdést is intézett a kamarához, többek között érdeklődött a magyarországi és a megyei GDP növelésnek lehetőségeiről, a szakmunkásképzésről, a munkaerő helyzetéről, valamint a megye turisztikai lehetőségekről.