2019. május 22., szerda, Júlia, Rita napja van.
Email:  Jelszó: 

Gazdaság

Állásbörzét és információs napot szervezett Tatabányán a kormányhivatal

Hídlap.hu — 2016.09.27. 15:21

Több, mint ezer látogató kereste fel kedden Tatabányán a Vértes Agoráját, ahol a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Foglakoztatási Főosztálya Karrier Expo 2016 néven rendezett állásbörzét és információs napot, 36 kiállító részvételével.

 

 

Dr. Kancz Csaba, megyénk kormánymegbízottja elmondta, bár térségünkben négy százalék alá esett a munkanélküliségi mutató, a kormányhivatal ezzel a rendezvénnyel szeretné segíteni, hogy a hosszabb ideje regisztrált álláskeresők, illetve pályakezdő fiatalok megtalálhassák első munkahelyüket, illetve a hosszabb ideje regisztrált álláskeresők esélyt kapjanak a munkába állásra.

 

 

A kormánymegbízott kiemelte, a karrier- és információs börzét felkereső  álláskeresőknek és végzős diákoknak alternatívát kívánnak mutatni, hogy megyénkben is lehet olyan munkát találni, mely kiteljesítheti az életüket és biztos megélhetést nyújt.

 

A 2016-os Karrier Expora a megye minden részéből érkeztek jelentős munkaadók. A megyeszékhely cégei mellett Nyergesújfalu, Komárom, Gyermely és Tata nagyvállalatai is kínáltak állásokat, a Coloplast Kft. tesztírást, a Graboplast Zrt. és a Lotte Kft. állásinterjúkat is tartott a nap folyamán.

 

 

Az elhelyezkedés megkönnyítése érdekében több állásközvetítő cég is megjelent, illetve az érdeklődők a kormányhivatal szakembereitől kaphattak tanácsokat önéletrajz megírásához, valamint pályaorientációs és munkajogi tanácsadást is igénybe vehettek.

 

 

A rendezvény lebonyolításában közreműködött a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a szervezet segítségével Komárom, Tata, Oroszlány iskoláiból közel 120 diákot és érdeklődőt busszal hozott a rendezvényre..

 

A Karrier Expo 2016, Állásbörze és információs nap elnevezésű rendezvény a GINOP-5.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra uniós társfinanszírozású projekt támogatásával valósult meg.