2019. november 14., csütörtök, Aliz napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Októberi programok a Duna Múzeumban

Hídlap.hu — 2016.09.29. 19:50

Októberben is tartalmas és színes programokkal vár mindenkit a Duna Múzeum. A galériában újabb időszaki kiállítás nyílik, amelynek az úszástörténet lesz a témája. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében vízügy-történeti kalandtúrát szerveznek, a 225 éve született gróf Széchenyi Istvánra interaktív előadással emlékeznek.

 

MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA


A Duna Múzeum idén is részt vesz a Múzeumok Őszi Fesztiválján, amely idei témájával a 225 éve született gróf Széchenyi Istvánra kíván emlékezni. A múzeum a fesztivál keretében városi kalandtúrával és előadással várja az érdeklődőket. Október 1-jén, szombaton 10 és 14 óra között családok, baráti társaságok fedezhetik fel Esztergom vízügy-történeti emlékeit, vízzel kapcsolatos kulturális és természeti értékeit. 

Milyen útlevéllel utazott Széchenyi István? Kik és miért írtak levelet a legnagyobb magyarnak? Hogy szól a gúnyvers, amit ellenségei költöttek?Október 19-én délután 17:30 órától muzeológusaink interaktív előadásából mindez kiderül. Emlékezzenek velünk a legnagyobb magyarra!

 


IDŐSZAKI + FELHÍVÁS


A Duna Múzeumban október 5. és 31. között ismét látható lesz az esztergomi Szent István Strandfürdő úszástörténeti kiállítása. A vendégkiállítás ideje alatt folyamatosan várják a lakosság Szent István Strandfürdőben készült fotóit, amelyek felidéznek egy-egy kellemes fürdőzős pillanatot. Nemcsak képeiket, de megunt, a retro-korszakot idéző fürdőruháikat is elhozhatják, melyek a kiállítást követően akár a múzeumunk gyűjteményét is gazdagíthatják. Részletek hamarosan a múzeum honlapján!

 

ÁLLANDÓ

Fedezze fel új állandó kiállításátt a Duna Múzeumnak! A Látványtár hétköznap 10.00 -15.30 óra között, szakemberek vezetésével tekinthető meg, az állandó kiállításra váltott belépőjeggyel. Csoportos látogatás esetén a múzeum munkatársai kéri a lakosságot, hogy előzetesen jelezzék látogatásuk tervezett időpontját. Hétvégi napokon előzetes – legalább 1 héttel a tervezett látogatás előtt – bejelentkezéssel fogadják az érdeklődőket. Bejelentkezés: info@dunamuzeum.hu.

 


MÚZEUMPEDAGÓGIA


Az új tanévben is várják a diákokat. Az intézmény múzeumpedagógiai programjának kidolgozásakor a kicsikre és a nagyokra egyaránt gondoltak.CSALÁDI

 

Logikaland

10 különböző izgalmas állomáson és egy logikai játszótéren tehetik próbára magukat a játékos kedvű kicsik és nagyok az Otthon Segítünk Alapítvány programján.
Október 7-én, pénteken 14-17 óráig az esztergomi Duna Múzeumban 1-4 osztályosokat várnak 4-5 fős csapatokban. Előzetes bejelentkezés szükséges!
Október 8-án, szombaton 9-12 óráig, szintén a Duna Múzeumban a családokat várják, nagycsoportos óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló feladatokkal. BLOG


Vízmérce címmel útjára indult múzeumunk blogja, többek között azzal a céllal, hogy bemutassák, milyen sokféle is ez a múzeum, a gyűjteménye és a közössége. Az eltelt három hónap alatt számos érdekes cikk, a múzeum gyűjteményének különleges darabjait bemutató bejegyzés került fel a blogra. Szeptember 21-én a balatoni gőzhajózás napja alkalmából írt cikk felkerült az index2.hu címlapjára, és azóta több mint 3600-an olvasták már.