2019. augusztus 23., péntek, Bence napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

Vasvillával szúrta le a kutyáját

Hídlap.hu — 2016.09.29. 20:26

Az Esztergomi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki a kutyáját egy 4 ágú vasvillával több alkalommal fejen ütötte, illetőleg két alkalommal megszúrta. 

 

A férfi a nőstény kutyát a tokodaltárói hétvégi telkén tartotta több más háziállattal együtt. 2016. július 04. napján a férfi észrevette, hogy a bezárt disznóólba bejutott a kutya, és összeverekedett a mangalica sertéssel. A férfi sikertelenül próbálta a kutyát elhúzni, ezért egy 4 ágú vasvillával több alkalommal, nagy erővel fejen ütötte, illetőleg két alkalommal a fején és a testén megszúrta úgy, hogy a vasvilla hegye az állat testébe 15-20 cm mélyen befúródott. A férfi a vasvillát a kutyában hagyta, majd hazament anélkül, hogy a még életben lévő, kínlódó állathoz állatorvost hívott volna szenvedéseinek megrövidítése és életének kíméletes kioltása érdekében.

 

A bántalmazás következtében a kutya a koponyáján romtörést, agytető roncsolódást, továbbá a szem fölött, illetve a két lapocka között elhelyezkedő izomba hatoló szúrt sebet szenvedett el.

 

A halálközeli állapotban lévő állatot a rendőrség által hívott állatorvos altatta el.

 

A férfi büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.