2020. január 23., csütörtök, Zelma, Rajmund napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Mától az úszás története a Duna Múzeumban

Hídlap.hu — 2016.10.05. 16:37

Október 5 - 31. között a Duna Múzeumban lesz látható az esztergomi Szent István Strandfürdő úszástörténeti kiállítása, amely a Múzeumok Éjszakáján mutatkozott be először a nagyközönségnek.

 

 

A tárlat bemutatja az úszás történetét az őskortól a 20. századig: nemzetközi és hazai vonatkozások, az esztergomi úszóélet és úszósport múltja, és sok más érdekesség várja az érdeklődőket.

A Duna Múzeum a kiállítás ideje alatt tematikus tárgy- és fotógyűjtést szervez.

 

Az intézmény felhívása a közönséghez:

 

Színesítsék emlékeikkel kiállításunkat!

 

A vendégkiállítás ideje alatt folyamatosan várjuk az Önök Szent István Strandfürdőben készült fotóit, amelyek felidéznek egy-egy kellemes fürdőzős pillanatot. Nemcsak képeiket, de megunt, a retró-korszakot idéző fürdőruháikat is elhozhatják, melyek a kiállítást követően akár a Duna Múzeum gyűjteményét is gazdagíthatják.

A fürdőruhákat minden nap 10-15 óra között személyesen, a Duna Múzeumban (Esztergom, Kölcsey utca. 2.), fotóikat pedig digitális formában a csobbanas@dunamuzeum.hu email címre várjuk. Kérjük, a fotók küldésekor tüntessék fel, mikor készült, kik szerepelnek rajta és milyen történet kapcsolódik a pillanathoz!

 

A tárlat 2016. október 31-ig tekinthető meg kedd kivételével minden nap a Duna Múzeumban.