2020. május 28., csütörtök, Emil, Csanád napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

100 féle bort kóstolhattak Esztergomban

Hídlap.hu — 2016.10.12. 20:20

Ismét megmozdult Esztergom. Több ezren voltak kíváncsiak a hétvégi Borhíd Fesztivál és Borünnepre. A szervezők idén is kitettek magukért, huszonnégy borász kiállító, több mint százféle bor, koncertek, kísérőprogramok és fotókiállítás is várta az érdeklődőket a Kis-Duna sétányon, az Erzsébet parkban és a Mindszenty téren. A rendezvény tapasztalatiról Péterváry Kata programigazgatóval beszélgettünk.

 

 

- Évek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek a Moriani Consulting Kft. rendezvényei. Akár, ha a Comedium Corsoról, az Ízek, Korok, Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztiválról, akár a Borhíd Fesztivál és Borünnepről legyen is szó. Utóbbit a múlt hétvégén rendezték meg Esztergomban. Hogyan látod, miben rejlik egy jó fesztivál sikere? 

 

- A fesztiválunk vázát a borászatok adják, azonban a teljes sikerhez szükség van a részletek pontos kidolgozására. Ha egy borkóstolóhoz kellene hasonlítanom, akkor azt mondanám, hogy  a bor fogyasztása önmagában is  élvezetes lehet, de sokkal intenzívebbek az ízek, ha kapsz mellé olyan kiegészítést, ami az egésznek kihozza a zamatát és így kellemesebbé teszi annak fogyasztását. Visszatérve a fesztiválhoz, mindig kell valami, amitől a látogatók azt gondolják, hogy ez más volt mint a többi... különleges... ez a fő oka rendezvényeink sikerének.  

 

- Mi az elsődleges szempont, amikor szervezitek a programokat? Minél több embert vonzzon? Vagy a kultúra, a gasztronómia, a borok és mindig az adott fesztivál témájának népszerűsítése? 


- Az elsődleges szempont a fesztiválra látogatók elégedettsége. Igyekszünk olyan programokat összeállítani, ami a legszélesebb célközönségnek szól. Bár rendezvényeink koncepciója más és más, mégis évről évre arra törekszünk, hogy olyan minőségi kulturális és gasztronómiai programokon vehessenek részt a látogatók, amelyek felejthetetlen élményt biztosítanak számukra.

 

- Beszéljünk konkrétan a múltheti borfesztiválról. Idén is szép számmal érkeztek résztvevők és kiállítók egyaránt. Korábban úgy nyilatkoztál, hogy a a szórakoztatáson kívül a rendezvény egyik célja, hogy a minőségi borfogyasztást népszerűsítse a fiatalabb korosztály körében is. Hogyan látod, mit értek el a fesztivál segítségével? Milyenek a visszajelzések? 


- Idei évben rekord számú borász kiállítónk volt, így a fiatalok is megismerkedhettek az ország különböző tájékáról érkező rekord számú minöségi borokkal. A pincészetek biztosították a kultúrát, mi a programokat. A többi már csak a fiatalokon múlik.

 

- A fesztiválra minden alkalommal olyan zenekarokat hívtok, akik hatalmas tömegeket mozgatnak meg, viszont főként a fiatalok kedvencei. 


- A programokat úgy állítjuk össze, hogy minden korosztály megtalálja a számára érdekes elfoglaltságot. A nagyfellépőink rajongótábora széleskörű, ha végignézem a koncerten készült fotókat, a nézőtéren szinte minden korosztály képviseltette magát.

 

- Túl vagyunk már mindhárom rendezvényen. Hogyan értékelnéd az idei fesztiválokat?


- Azt gondolom, hogy a fotók és az after videók önmagukért beszélnek. Jó látni, hogy az emberekben valóban óriási igény van a kultúrált, minőségi szórakozásra. A látogatóink és a vásározóink száma évről évre növekszik,  ez is rendezvényeink sikerét mutatja.

 

- Mire számíthatunk tőletek legközelebb? Készültök-e már a következő szezonra? 


- Rövid pihenés után természetesen elkezdjük a következő szezon koncepcióját felépíteni. Abban biztos vagyok, hogy meglepetésekből jövőre sem lesz hiány, de a részletekkel kapcsolatban többet nem szeretnék elárulni.