2020. január 21., kedd, Ágnes napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

„Látni és Látszani Plusz” Komárom-Esztergom megyében

Hídlap.hu — 2016.10.28. 17:42

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a látás és a láthatóság jelentőségére hívja fel a figyelmet.
 

 

A megyei rendőrök az őszi-téli időszakban, a kedvezőtlenebb út- és látási viszonyokra tekintettel, kiemelt figyelmet fordítanak a baleset-megelőzési tevékenységre.


Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedésbiztonsági kampánya keretében a járművezetők az akcióhoz csatlakozott szervizekben 2016. október 15-e és december 10-e között Komárom-Esztergom megyében is térítésmentesen ellenőriztethetik a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket, továbbá az idei évben először a szélvédőt.


A vizsgálatra személy- és tehergépkocsival, motorkerékpárral, valamint kerékpárral magánszemélyek és gazdasági társaságok egyaránt jelentkezhetnek.


A regisztrált optikai szaküzletek hasznos tanácsaik mellett díjmentes látásellenőrzéssel is várják a járművezetőket.


Az idei évben a kampány plusz elemekkel bővült, így a járművek célirányos átvizsgálásán túl, azok általános műszaki állapota is ellenőriztethető, továbbá a kezdeményezésben résztvevő szervizek és optikák köre is bővült.


A kampánnyal kapcsolatos információkról, valamint a résztvevő szervizekről és optikusokról a www.latnieslatszani.hu weboldalon tájékozódhatnak.


Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság