2020. január 21., kedd, Ágnes napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

Fokozott rendőri jelenlét a megyében

Hídlap.hu — 2016.10.28. 17:50

Fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a temetőket látogatók a következő napokban. A megye egyenruhásai a tásszervekkel együttműködve segítik a közlekedést, valamint körültekintésre hívják fel az ünnepek alatt közlekedők figyelmét.

 

A korábbi évekhez hasonlóan az ünnepek alatt a temetők környékén a gyalogos, míg a közutakon a járműforgalom sűrűsége a többszörösére nő. A Komárom_Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az elkövetkező időszakban kiemelt figyelmet fordít a közbiztonsággal, bűn- és baleset-megelőzéssel kapcsolatos feladatok ellátására.

    

A közutakon történő forgalomnövekedés nagyobb türelmet és elővigyázatosságot igényel ebben az időszakban a gépjárművel közlekedőktől. Fokozottan figyeljünk a temetők környékén a gyalogátkelőhelyek biztonságára.
    

Amennyiben tehetik, a távolabbra utazók időben induljanak el. Ebben az évszakban már számítani kell a látási viszonyok szélsőséges változására, továbbá a közúti forgalom is jelentősen megnövekedhet.

A megyei és a városi rendőrkapitányságok munkatársai a polgárőrségek bevonásával az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelten figyelnek a temetők rendjére. A közlekedésrendészeti intézkedések elsősorban a forgalom folyamatosságának fenntartására, a balesetveszély megelőzésére, a temetők környékén történő parkolás lehetőség szerinti elősegítésére irányulnak majd.

A sírkertek környékén a kiemelt, ünnepi időszakban fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani 2016. október 29. és november 4. között.Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság