2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

Második helyen a dömösi madármentő - még lehet szavazni!

Hídlap.hu — 2016.11.19. 13:29

A dömösi Márton András és családja évekkel ezelőtt átengedte az otthonát a madaraknak. Önerőből, a családi kassza terhére, szabadidőt és pénzt nem sajnálva vadmadár-mentőközpontot működtetnek a házban és a kertjükben egyaránt. A The Famous Grouse keresi azokat a Méltán Híres Példaképeket, akik nap mint nap azon munkálkodnak, hogy jobbá tegyék a körülöttük élők mindennapjait. Márton András jelenleg második helyen áll a szavazáson, a közönség elegendő voksával megnyerheti a címet és a fődíjat, amit további mentésre fordítana.  

 

Amikor belépsz hozzájuk, egy madárparadicsomban találod magad. Jobbra egy bogarászó, gyógyulófélben lévő gólya, balra egy önfeledten fürdőző hattyú, szemközt meg rigók futkároznak... András pedig megállás nélkül jár röpdéről röpdére, madártól madárig, hogy megetesse, ellássa és gondozza őket. Szakértelemmel és odaadással fordul a legreménytelenebb, legsérültebb madarak felé is és sikerrel gyógyít védett és nem védett madarakat egyaránt. Évente nagyságrendileg 200-500 vadmadár fordul meg náluk, akiket gyógyulásuk, vagy felnevelésük után a család szabadon enged, vissza a természetbe. 

 

András számára nem létezik szünnap vagy szabadság, ha madármentésről van szó. Telefonján folyamatosan bejelentéseket fogad, embereket irányít el a legközelebbi önkénteshez, tanácsokat ad. Alkalomadtán szívesen látogat el iskolákba, óvodákba, hogy közelebb hozhassa a gyerekekhez a madarakat és a madármentést. 

 

Ezen tevékenysége mellett álmodta meg az önkéntes madármentőket magába foglaló Fióka és Madármentés szervezetet, amely országszerte több mint 100 önkéntessel rendelkezik. A díjnak különösen jó helye lenne nála, hiszen az állatmentés ezen szegmense kevés figyelmet kap Magyarországon és András a díjjal még több madáron segíthetne.

 

Andrásra itt tud szavazni:

https://p.antavo.com/EZG/369/+61785/