2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.
Email:  Jelszó: 

Kultúra

Díjra jelölték a Comedium Corsot - még lehet szavazni!

Hídlap.hu — 2016.11.21. 20:57

A GoldenFesztre, Magyarország első zenei nagydíjára ajánlották idén a Comedium Corsot. Az esztergomi utcaszínház és kortárs művészeti fesztivál a megyéből elsőként szerepel a jelöltek között. A legjobbakat a közönség és a szakma egyaránt díjazza majd, most még várják a szavazatokat.

 

A legjobb hazai zenei fesztiválokat díjazza a GoldenFeszt. A kezdeményezést 2012-ben indította útjára a FÉLonline.hu azzal a céllal, hogy a fesztiválszezon után a szakmai zsűri és a közönség segítségével megtalálják és megnevezzék a legsikeresebb rendezvényt. Az eltelt három év alatt olyan nagy fesztiválokat díjaztak, mint a VOLT, a Hegyalja, a Sziget és a Szegedi Ifjúsági Napok.

 

Idén beállhatna közéjük az esztergomi Comedium Corso is, amelyet méltónak találtak a szervezők arra, hogy a legjobbakhoz soroljanak. Most a közönség szavazataira van nagy szükség, hiszen az ő véleményük az egyik döntő tényező az elbírálásban. A Comedium Corso, ha elegendő voksot kap, a legjobb magyarországi kis fesztivál lehet 2016-ban. 

 

Az esztergomi fesztivált már harmadik éve szervezi meg a Moriani Consulting Kft., minden alkalommal több ezer embert mozgatnak meg a rendezvények. Az utcaszínház és kortárs művészeti fesztivál idén is három napon keresztül ingyenes művészeti programsorozattal, ezen belül színházi előadásokkal, kortárs képzőművészekkel és többek között cirkusszal is várta az érdeklődőket. A rendezvény méltán híres a jó hangulatáról, késő délutánonként ugyanis a hazai zenei élet legjobbjai állnak színpadra minden évben. Idén mások mellett a Quimby, a Halott Pénz, a Maszkura és a tücsökraj táncoltatta meg a közönséget, de egy kétórás Abba Show-val is várták a szórakozni vágyókat.

 

A minden korosztályt megmozgató fesztiválra még itt lehet szavazni:

 

http://goldenfeszt.hu/szavazz/