2020. július 9., csütörtök, Lukrécia napja van.
Email:  Jelszó: 

Közélet

Völner: a Jobbik javaslata alapján turistavízumot sem lehetne kiadni

Hídlap.hu — 2016.11.22. 20:15

Ha az alaptörvény módosítása kapcsán a Jobbik által beterjesztett javaslatot elfogadnánk, akkor turistavízumot sem lehetne kiadni - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára esztergomi sajtótájékoztatóján kedden.

 

A politikus rámutatott, az állam ebben az esetben is illetéket szed, ami az országba való belépés ellenértékének tekinthető.
    

"Ebből is látszik, hogy ennek a pártnak nincs sem kormányzati, sem önkormányzati vezetési tapasztalata" - fogalmazott Völner Pál, aki szerint a Jobbik "mondvacsinált okkal hátrált ki" az alaptörvény módosításából.
    

A politikus kijelentette, furcsa koalíció jött létre az alaptörvény módosítása körül, amelyben az ellenzék nem az ország érdekeit veszi figyelembe, hanem a pillanatnyi pártérdekek mentén politizál.
    

Völner Pál hozzátette, a következő időszakban az Alkotmánybíróság vizsgálja azt az ombudsmani beadványt, amely szerint a kötelező áttelepítések az emberi jogokat is sértik, hiszen senkinek nem írhatják elő, hogy egy másik országban éljen, mint ahová bevándorolni kívánt.

 

MTI

Fotó: Nyári Andrea