2020. január 23., csütörtök, Zelma, Rajmund napja van.
Email:  Jelszó: 

Régió

Tanuszoda épül Szobon, tornaterem Dunaalmáson

Hídlap.hu — 2016.11.30. 22:40

Szobon 360 millió forintból épül tanuszoda, Dunaalmás általános iskolája pedig új tornateremmel bővül. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megvalósuló beruházások alapköveit november 30-án tették le.

 

Szob városában a meglévő sportpályát és a Szabadidő Központot egészíti majd ki a költségvetési forrásból épülő tanuszoda, amelyben egy feszített víztükrű, 6 pályás medence és egy tanmedence is helyet kap. Az épület a nyári időszakban kinyitható oldalával strandfunkciókat is elláthat. A létesítmény üzemeltetéséről a magyar állam gondoskodik, tehermentesítve ezzel az önkormányzatot.

 

 

A Dunaalmási Csokonai Általános Iskola jövőre új tornatermet kap, amely mintegy 735 m2 nagyságú alapterületével nemcsak a mindennapos testnevelésre, hanem kosárlabdázásra, röplabdázásra, teremfocizásra is alkalmas lesz. A hiánypótló fejlesztés eredményeként a testnevelési órákat megfelelő körülmények között tudják majd megtartani, és egyéb sportfoglalkozások szervezésére is lehetőség nyílik. A beruházáshoz az önkormányzatnak nem kell önrészt biztosítania.

 

 

Az ünnepélyes eseményeken Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár elmondta: „A kormány kiemelt célja a mindennapos testnevelés és az úszásoktatás megfelelő színvonalú infrastrukturális feltételeinek biztosítása az iskolások számára. A köznevelési létesítmények megépítésével, korszerűsítésével az állam hozzájárul a helyi fiatalok egészséges fizikai és szellemi fejlődéséhez.”

 

 

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 78 projekt valósul meg összesen 38 milliárd forint költségvetési forrásból. Pest megye 8 településén már befejeződtek a tanteremfejlesztések. Emellett 17 helyszínen zajlanak tanterem, tornaterem, komplett iskola és tanuszoda beruházások. Komárom-Esztergom megyében a dunaalmási beruházás mellett Szomódon is tornaterem épül.

 

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium